Легкий вінегрет зі свіжими огірками і щавлем сподобається всім.
Влітку з появою сезонних овочів і домашнього буряка українці готують вінегрет - рецепт відомий всім. Пропонуємо вам приготувати літній варіант цього салату. Вінегрет "літній" готується з додаванням молодої картоплі і свіжих огірків. Кислинку, яку зазвичай дають салату солоні огірки, отримують зі свіжого щавлю. За бажанням в салат можна додати також слабосолений оселедець, а для свіжості - скибочки яблука.
Інгредієнти:
Буряк і моркву відварити до готовності або запекти в духовці. Буряк вариться близько 60 хвилин, морква - 25-30 хвилин. Наріжте овочі кубиком. Молоду картоплю ретельно помити і розрізати на 2-4 частини в залежності від розміру бульб. Від шкірки її можна не чистити. Відварити картоплю в підсоленій воді до готовності (15-20 хвилин).
Потім підготуйте квасолю або консервований горошок - що вам більше подобається. З банки з бобовими злийте рідину. Цибулю дрібно наріжте, в щавлі видаліть стебла і порубіть смужками листя, свіжі огірки наріжте кубиком.
У велику миску викладіть буряк і залийте олією. Залиште на 5 хвилин. Потім додайте до буряка картоплю, моркву, огірки, цибулю, горошок або квасолю, рубаний щавель. Вмішайте в салат оцет, посоліть і поперчіть за смаком. В самому кінці за бажанням посипте свіжою зеленню.
Салат вінегрет можна подавати на стіл відразу. Але якщо дати йому настоятися пару годин в холодильнику, то він буде ще смачнішим.
УНІАН також писав, як приготувати швидкий вінегрет на сковороді, для приготування якого не потрібно варити овочі окремо.