Швидкий вінегрет на сковороді / фото ua.depositphotos.com

Салат вінегрет дуже корисний і неймовірно смачний, але непростий у приготуванні. Для салату потрібно відварити окремо і нарізати всі овочі, що вимагає багато часу і зусиль. Якщо ви любите цей салат, але хочете спростити його приготування - пропонуємо спрощений рецепт, в якому всі овочі готуються разом в сковороді.

Простий вінегрет за 15 хвилин

За бажанням в цей салат можна додати консервовану квасолю або квашену капусту.

Інгредієнти:

Відео дня
  • буряк - 200 г;
  • морква - 100 г;
  • картопля - 200 г;
  • лук - 100 г;
  • солоні огірки - 150 г;
  • зелений консервований горошок - 1 банка;
  • зелена цибуля - 4 пера;
  • вода - 50 мл;
  • соняшникова олія - 5 ст. л.;
  • гірчиця м'яка - 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Картоплю, буряк і моркву почистити і помити, нарізати однаковими кубиками. У глибокій сковороді розігріти 3 столові ложки олії і викласти буряк. Перемішати, щоб кожен шматочок овоча покрився олією. Потім викласти в сковороду картоплю і моркву, перемішати до однорідності. 

Налити в сковороду 50 мл води і включити сильний вогонь на конфорці. Сковороду накрити кришкою. Довести воду до кипіння і після цього засікти 5 хвилин. Через 5 хвилин вимкнути вогонь і залишити овочі в сковороді під кришкою до повного охолодження. Так вони повністю приготуються і збережуть більшу частину вітамінів.

Поки овочі остигають, дрібно нарізати ріпчасту і зелену цибулю, а огірок нарізати кубиками. З горошку злити маринад. Перемішати в глибокій мисці всі овочі. Для заправки змішати пару ложок гірчиці з соняшниковою олією. Заправити вінегрет, посолити і поперчити за смаком.

Вас також можуть зацікавити новини: