Часниковий соус відмінно підійде до овочів, шашлику, пасти і піци.
Ароматний домашній часниковий соус ідеально підійде до м'яса, риби і морепродуктів. Дуже добре такий соус поєднується зі смаженою або вареною картоплею, а ще ним заправляється домашня шаурма. На відміну від майонезу, страви з таким соусом можна запікати в духовці.
Раніше ми розповідали, які гострі рецепти можуть приготувати любителі прянощів.
Дуже ніжний на смак соус, який ідеально підійде до м'яса, морепродуктів і пасти.
Інгредієнти:
Розігріти сковороду на невеликому вогні і розтопити вершкове масло. Часник пропустити через прес або дрібно нарізати. Обсмажувати часник на вершковому маслі близько хвилини, постійно помішуючи. Влити в сковороду вершки і довести до кипіння. Додати сіль, перець і мускатний горіх за смаком. Готувати соус ще 10-15 хвилин після закипання на невеликому вогні, поки він не загусне.
Для рецепта важливо вибрати якісний сир, інакше соус буде неоднорідним і розшарується.
Інгредієнти:
Сир натерти на дрібній тертці. Часник видавити через прес або дрібно порубати. Змішати сир, часник, вершки, сіль і спеції в залізній або скляній ємності. Помістити посуд з сумішшю над каструлею з киплячою водою і перемішати соус до однорідності і загустіння.
Соус із запеченим часником дуже ароматний і не такий гострий на смак.
Інгредієнт:
Часник очистити від верхнього лушпиння промити і обсушити. Розрізати кожну головку навпіл, але зубчики не чистити. Загорнути кожну половинку головки в фольгу і запікати часник 30 хвилин при 180°. Остудити часник і видавити запечену м'якоть з оболонки. Перебити в блендері часник, соняшникову олію, сіль, перець і листя зелені до однорідності.
Такий соус відмінно підходить до м'яса і домашньої шаурмі, а також як заправка на салати.
Інгредієнти:
Часник пропустити через прес, а зелень і огірок дрібно нарізати. Перемішати інгредієнти з жирною сметаною, посолити і поперчити за смаком. Солоні огірки можна замінити на свіжі або просто прибрати.