Гострі страви дуже популярні в країнах Азії та Центральної Америки, але в українській кухні мало пряної їжі. Тому в пошуках гострих рецептів зазвичай доводиться звертатися до різних кухонь світу. УНІАН зібрав три смачних і "гарячих" рецепта для всіх любителів гострого.
Гострий лобіо з червоної квасолі
Лобіо - це грузинське блюдо з вареної квасолі з різними прянощами і гострим перцем.
Інгредієнти:
- червона квасоля - 500 г;
- цибуля - 1 шт.;
- помідори - 2 шт.;
- болгарський перець - 1 шт.;
- томатна паста - 2 ст. л.;
- часник - 2 зубч.;
- перець гострий стручковий - 0,5 шт.;
- волоські горіхи - 70 г;
- соняшникова олія - 2 ст. л.;
- базилік, кінза - 2 ст. л. рубаної зелені;
- приправа хмелі-сунелі - за смаком.
Квасолю промити кілька разів і замочити на ніч у холодній воді. Відваріть квасолю в підсоленій воді до готовності (60-90 хвилин). Цибулю і болгарський перець нарізати дрібними кубиками, а помідори перебити блендером. Волоські горіхи перебити блендером або пропустити через м'ясорубку, а часник подрібнити. Дрібно порубати зелень.
На сковороді з товстим дном розігріти соняшникову олію. Обсмажте цибулю і болгарський перець 5 хвилин, потім додайте в сковороду томатне пюре і томатну пасту. Ще через кілька хвилин викласти в скороду варену квасолю і тушкувати близько 10 хвилин. Останніми додати в сковороду волоські горіхи, часник, гострий перець, хмелі-сунелі, зелень, сіль. Тушкувати все разом 20 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою.
Гострі смажені курячі крильця
Гострі крильця - популярна закуска з фастфуду, приготована в домашніх умовах з перевірених продуктів.
Інгредієнти:
- курячі крильця - 10 шт. або 800 г;
- яйця - 2 шт.;
- молоко - 100 мл;
- паприка мелена - 0,5 ч. л.;
- часниковий порошок - 0,5 ч. л.;
- борошно - 100 г;
- кукурудзяні пластівці несолодкі або крихти батона - 150 г;
- соняшникова олія - 150 г;
- сіль, перець за смаком.
Курячі крильця промити, викласти в каструлю і залити холодною водою. Довести до кипіння і варити крильця 5 хвилин. Потім залишити їх остигати в бульйоні. Кукурудзяні пластівці без цукру або крихти сухого батона подрібнити в блендері - це буде панірування.
Яйця кімнатної температури збити вінчиком з теплим молоком. Додати в суміш сіль і спеції, перемішати до однорідності.
Крильця дістати з бульйону і відразу обваляти в борошні, поки вони вологі. Потім занурити крильця в яєчну суміш і відразу обваляти в сухарях. Запаніровані крильця викласти на миску і залишити на 10 хвилин. За цей час розігріти олію в глибокій сковороді або сотейнику. Смажити крильця по 1 хвилині з кожного боку в киплячій олії. Зручно тримати крильця виделкою або щипцями.
Хрін з буряком
Інгредієнти:
- корінь хрону - 300 г;
- буряк дрібна - 2 шт.;
- сіль - 1,5 ч. л.;
- цукор - 1,5 ч. л.;
- оцет - 4 ч. л.;
- вода - 300 мл.
Корінь хрону помити і натерти на дрібній тертці. Чищений і помитий буряк натерти на крупній тертці. Залити буряк окропом і залишити на 15 хвилин. Потім злити рідину і змішати буряк з хріном. Додати цукор, сіль і оцет. Закрити хрін в банку з кришкою і поставити соус в холодильник на ніч, щоб він добре просочився.