З гірчицею або оцтом, з яйцями і без, з молоком або пісний - читайте в матеріалі УНІАН, як приготувати домашній майонез на будь-який смак.
Те, що магазинний майонез не дуже корисний - це ми знаємо. Але іноді замінити його в стравах - наприклад, сметаною чи іншим соусом - не завжди виходить. Все-таки хочеться саме того, майонезного, смаку. Ми розповімо, як приготувати домашній майонез, який буде смачнішим від магазинного, а ще поділимося рецептом пісного майонезу.
Раніше ми писали, як приготувати Гранатовий браслет для своїх близьких.
Швидкий спосіб приготувати майонез, не відокремлюючи жовтки від білків.
Змішайте яйце, сіль, цукор і гірчицю. Додайте олію. Акуратно збийте масу блендером, починаючи знизу. Коли маса стане білою і густою, додайте лимонний сік і знову збийте.
У цей рецепт майонезу входить сметана - вона зробить смак соусу м'якшим.
Збийте жовтки з гірчицею. Додайте лимонний сік і, продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте половину олії. Потім, чергуючи, додайте сметану і другу половину олії. Продовжуйте збивати до потрібної консистенції. Посоліть за смаком і знову перемішайте.
Порада: щоб зробити соус більш густим, додайте ще трохи олії.
Якщо ви не любите гірчицю - замініть її оцтом.
Змішайте жовтки, сіль, цукор і оцет. Влийте олію й акуратно збийте масу блендером до однорідності та потрібної консистенції.
Якщо в домі немає яєць або у вас непереносимість яєчного білка - замініть його молоком. Воно додасть майонезу ніжного вершкового смаку.
З'єднайте молоко та олію, акуратно збийте, щоб вийшла густа маса. Додайте гірчицю, лимонний сік і сіль. Ще раз збийте до однорідності.
Для тих, хто постить, і для веганів - рецепт пісного майонезу на аквафабі.
Нехай вас не лякає слово "аквафаба" - це рідина, яка залишається після варіння бобових (квасолі, гороху, нуту, сочевиці), а також рідина з-під консервованого зеленого горошку або білої квасолі.
У рецептах аквафабу часто використовують як замінник яєць. Майонез на аквафабі нічим не відрізняється від звичайного.
Змішайте аквафабу, гірчицю і мед. Тонкою цівкою влийте олію, продовжуючи збивати. Додайте сік лимона, посоліть і ще раз збийте до однорідності.