
"Гранатовий браслет" смачний не лише в своєму класичному варіанті - у салат можна додати гриби, або приготувати його з яловичиною або рибою. Не любите буряк - не біда, просто не додавайте його в салат. УНІАН зібрав 5 кращих рецептів салату "Гранатовий браслет", які варто спробувати.
- Салат "Гранатовий браслет" з куркою, грибами і чорносливом
- "Гранатовий браслет" - салат з яловичиною і сиром
- "Гранатовий браслет" - салат без буряка
- Салат "Гранатовий браслет" з ковбасою і огірками
- Салат "Гранатовий браслет" з рибою
Вам також може сподобатися салат з куркою, чорносливом і буряком, яким можна замінити "Шубу" та "Олів'є".
Салат "Гранатовий браслет" з куркою, грибами і чорносливом
- Куряча грудка - 500 г
- Картопля - 3 шт.
- Буряк - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Печериці - 250 г
- Чорнослив - 5 шт.
- Гранат - 1 шт.
- Олія - 2 ст. л.
- Майонез - 100 г
- Сметана - 100 г
- Сіль - за смаком
- Чорний перець - за смаком
Відваріть курячу грудку, картоплю й буряк. Цибулю, гриби, чорнослив і курку подрібніть. Картоплю і буряк натріть на крупній тертці. Розберіть гранат на зерна. Обсмажте печериці з цибулею на олії, посоліть і поперчіть за смаком, дайте охолонути. Майонез змішайте зі сметаною.
Зберіть салат: в центр тарілки поставте склянку, навколо викладіть шар картоплі, потім курку, гриби з цибулею, чорнослив і буряк. Кожен шар змащуйте соусом з майонезу і сметани. Акуратно вийміть склянку і посипте салат гранатовими зернами.
"Гранатовий браслет" - салат з яловичиною і сиром
- Яловичина - 300-350 г
- Яйця - 3 шт.
- Буряк - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Картопля - 3-4 шт.
- Твердий сир - 100 г
- Волоські горіхи - 50 г
- Гранат - 1 шт.
- Майонез - за смаком
Відваріть яловичину до м'якості, яйця вкруту, також відваріть картоплю і моркву. Наріжте м'ясо невеликими шматочками. Картоплю, моркву, яйця і сир натріть на крупній тертці. Горіхи подрібніть, гранат розберіть на зерна.
Зберіть салат: на тарілку поставте склянку, навколо нього викладіть шар картоплі, моркви, половину яловичини, горіхи, сир, яйця, другу половину м'яса і буряк. Кожен шар змащуйте сіточкою з майонезу. Акуратно вийміть склянку, зверху також змастіть майонезом. Посипте гранатовими зернами.
"Гранатовий браслет" - салат без буряка
- Куряче філе - 300 г
- Яйця - 3 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Морква - 2 шт.
- Консервована кукурудза - 250 г
- Гранат - 1 шт.
- Майонез - за смаком
- Сіль - за смаком
Відваріть куряче філе, картоплю, моркву і яйця. Картоплю, моркву і яйця натріть на крупній тертці, курку подрібніть. Гранат розберіть на зерна.
Зберіть салат: у центр тарілки поставте склянку. Навколо викладіть шар картоплі, курки, моркви, солодкої кукурудзи, яєць. Кожен шар змащуйте майонезом. Акуратно вийміть склянку і прикрасьте салат зернами граната.
Салат "Гранатовий браслет" з ковбасою і огірками
- Буряк - 2 шт.
- Яйця - 4 шт.
- Мариновані огірки - 3 шт.
- Варена ковбаса - 300 г
- Цибуля - 1 шт.
- Волоські горіхи - 50 г
- Гранат - 1 шт.
- Майонез - за смаком
Відваріть буряк і яйця, натріть на крупній тертці. Ковбасу і огірки наріжте невеликими шматочками. Цибулю і горіхи подрібніть. Гранат розберіть на зерна.
Зберіть салат: у центр тарілки поставте склянку. Навколо викладіть шар ковбаси, цибулі, огірків, сиру, яєць і буряка. Кожен шар змащуйте майонезом. Акуратно вийміть склянку і прикрасьте салат зернами граната.
Салат "Гранатовий браслет" з рибою
- Копчена скумбрія - 1 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Морква - 2 шт.
- Буряк - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Гранат - 1 шт.
- Майонез - за смаком
Почистьте рибу і наріжте її невеликими шматочками. Відваріть картоплю, моркву і буряк, натріть на крупній тертці. Цибулю подрібніть. Розберіть гранат на зерна.
Зберіть салат: на тарілку поставте склянку. Навколо викладіть шар картоплі, риби, цибулі, моркви, буряка. Кожен шар змащуйте майонезом. Зверху посипте салат зернами граната. Акуратно приберіть склянку.