Томатний соус з яблуками має насичений смак помідорів і легку яблучну кислинку.
Замість магазинного кетчупу з незрозумілим складом рекомендуємо приготувати соус до м'яса і омлетів самостійно, поки триває сезон помідорів. Ми вже публікували рецепт домашнього кетчупу, а зараз розповімо, як закрити томатний соус з яблуками на зиму. Багатий смак соусу з безліччю ноток полюбиться вам з першої ложки.
Часник пропустити через прес або натерти на тертці. Яблука очистити від серцевин. Нарізати цибулю, яблука і помідори однаковими невеликими шматочками. Всі нарізані інгредієнти викласти у велику каструлю для варіння. Додати в каструлю сухі спеції, сіль і цукор. Поставити суміш на середній вогонь на 10 хвилин. Потім перебити соус блендером і тушкувати 40 хвилин.
Після закінчення варіння додати в соус оцет і варити ще 15 хвилин. Розлити готовий соус по стерилізованим банкам і накрити стерилізованими кришками.
Всі овочі ретельно вимити. Очистити від кісточок сливи і яблука. Крупно нарізати болгарський і гострий перці, помідори, цибулю і яблука. Сливи розрізати навпіл. Всі овочі і фрукти перебити блендером або пропустити через м'ясорубку. Варити масу 20 хвилин, потім додати цукор і сіль.
Гвоздику, запашний перець, перець горошком і лаврові листи загорнути в марлю і опустити в соус. Влити в соус соняшникову олію. Варити соус ще 20-30 хвилин, потім витягнути марлю зі спеціями. В кінці варіння додати в соус мускатний горіх і подрібнений часник.
Вимкнути вогонь і остудити соус до кімнатної температури. Потім пробити соус блендером, щоб він загус. Поставити на вогонь, довести до кипіння і відразу вимкнути вогонь. Розлити гарячий соус по стерилізованим банкам.