Ця нехитра, але смачна страва вийде у кожного - незалежно від кулінарних навичок.
Для кухарів на кухнях в школах і дитячих садах сирна запіканка є справжнім порятунком - інакше багатьох дітей просто не умовити з'їсти трохи сиру, про користь якого і сперечатися немає сенсу. Як готується та сама сирна запіканка з манкою як в дитячому садку - читайте на УНІАН.
Раніше ми вже говорили, як приготувати ще один смаколик - чізкейк з сиром без випічки.
Інгредієнти:
Для більш ніжної текстури запіканки подрібніть сир (можна скористатися ситом або блендером). До нього додайте яйця, всипте цукор і перемішайте. За бажанням можна всипати розпушувач - запіканка стане більш пишною.
У готову суміш додайте крупу - нехай набухає. Тим часом підготуйте родзинки. Просто замочіть його в окропі, а коли вберуть вологу - просушіть і додайте в тісто. Форму, якщо є необхідність, змастіть вершковим маслом, відправляйте суміш випікатися при 180 градусах до готовності (близько 40 хвилин).
Інгредієнти:
Білки відокремте від жовтків, помістіть в морозилку. Жовтки змішайте з цукром, додайте сметану. Підготуйте сирну суміш. До кисломолочного сиру додайте розпушувач, манку. Для більшої легкості страви сир подрібніть (використовуйте для цього виделку, сито або блендер). Яєчну суміш додайте до сиру. Окремо збийте яєчні білки до пишної піни. Збиті білки варто вводити в тісто обережно за допомогою лопатки. Готову суміш відправляйте в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом. Включайте режим "Випічка" і готуйте близько 60 хвилин.
Інгредієнти:
Гарбуз потрібно натерти на тертці. Манку залити молоком. Збиті з цукром яйця додайте до кисломолочного сиру. В отриману суміш викласти гарбуз, цедру і залиту молоком манку. Тісто вилити у форму, попередньо змащену маслом. Ставте випікатися в розігрітій духовці при 180 градусах. Через півгодини можна насолоджуватися стравою.