
Чізкейк відноситься до страв європейської та американської кухні, а назва десерту складається з двох слів "cheese" (сир) і "cake" (торт). Буквально перекладається як "сирний торт" і в складі дійсно має сир, збитий до стану суфле. УНІАН розповість, як зробити чізкейк з сиру без випічки, навіть якщо ви готуєте його вперше.
Раніше ми говорили про те, як зробити банановий торт без випічки.
Чізкейк сирний без випічки - кращий рецепт
Десерт за даною технологією ви будете робити всього 30-40 хвилин, але для того, щоб торт порадував вас неймовірним смаком, він повинен настоятися. На це піде ще 8 годин - враховуйте це перед тим, як починати готувати.
Для того, щоб зробити чізкейк без випічки з сиру, вам знадобляться:
- сир - 700 гр;
- печиво топлене - 350 гр;
- згущене молоко - 300 гр;
- желатин - 30 гр;
- вершкове масло - 125 гр;
- вершки - 150 мл;
- ванільний цукор - 10 гр;
- молоко - 125 мл.
Печиво подрібнити в крихту, додати до нього вершкове масло, розтоплене на водяній бані. Форму для випічки застелити харчовою плівкою, вилити туди масло з печивом і утрамбувати.
В окрему ємність висипати желатин, залити холодним молоком і залишити на 10-15 хвилин до набухання. У чашу блендера викласти сир, ванільний цукор, згущене молоко і вершки. Збити до утворення однорідної консистенції.
Підігріти желатин на водяній бані (не кип'ятити) і тонкою цівкою влити в сирну масу. Збити її до однорідності і вилити в форму для випічки (на шар з печивом). Відправити в холодильник на 8 годин, а потім зняти кільце від форми і прибрати харчову плівку. За бажанням можна додатково прикрасити чізкейк свіжими ягодами або варенням.