Дізнайтеся, як приготувати шпроти в домашніх умовах швидко і без проблем.
Шпроти люблять абсолютно всі - особливо вдало ця рибка поєднується з грінками, свіжим огірком і вареним яйцем. Ба більше, шпроти чудово себе "почувають" у багатьох салатах, але ціни на них у магазинах постійно зростають. УНІАН розповість, як приготувати шпроти в домашніх умовах за найкращими рецептами.
Інгредієнти:
Запам'ятовуйте, як зробити шпроти в домашніх умовах із кільки.
Кільку вимити, видалити голову і нутрощі. Узяти форму для випічки або деко, викласти на дно цибулиння цибулі та лавровий лист, посипати сіллю і перцем. Розмістити шар кільки черевцем донизу, залити все міцним чаєм без цукру та олією так, щоб рідини покривали рибу. Зверху знову засипати цибулевим лушпинням. Поставити деко (форму) в духовку, нагріти її до 150 градусів, потім знизити температуру до 100-120 градусів і запікати 60 хвилин. Повністю остудити шпроти і подавати до столу.
Інгредієнти:
Запам'ятовуйте, як зробити шпроти в домашніх умовах із мойви.
Важливо, що за цим рецептом можна приготувати шпроти з абсолютно будь-якої риби - скумбрії, салаки, кільки. Єдиний нюанс - у цій закусці не буде звичного копченого аромату, зате шпроти вийдуть дешевшими і кориснішими.
Мойву розморозити, прибрати голову і нутрощі, ретельно промити під проточною водою. У мисці змішати міцний чай і сіль, перемішати, додати соєвий соус і соняшникову олію. Туди ж викласти лавровий лист, перець горошком, запашний перець і гвоздику. Шарами розмістити мойву в мультиварці, залити підготовленою сумішшю зі спецій. Закрити мультиварку і ввімкнути режим "Тушкування" на 2 години. Потім дочекатися, коли шпроти повністю охолонуть у чаші, перекласти їх у скляну посудину і залити тією рідиною, в якій вони тушкувалися.
Інгредієнти:
Записуйте, як зробити шпроти із салаки в домашніх умовах.
Рибу розморозити, ретельно промити, видалити голову і хвіст, а також нутрощі. Укласти в чавунну сковороду або каструлю з товстим дном щільно так, щоб не було просвітів, інакше в процесі приготування шпроти розваляться. Заварити міцний чай, остудити. Цибулеве лушпиння вимити, залити склянкою води, варити 20 хвилин, теж остудити. І ту, й іншу рідину процідити.
Висипати в ємність із рибою перець горошком і лавровий лист, залити рівномірно олією. В одному посуді змішати цибулевий настій і чай, додати сіль, перемішати до повного розчинення. Залити рибу цим розчином, поставити в духовку, розігріту до 150 градусів. Готувати доти, доки рідина не закипить, після цього зменшити температуру до 120 градусів. Орієнтуватися на загальний час 2 години, але пам'ятати, що риба має "томитися", а не варитися.