Читайте на УНІАН, як зробити рибні консерви в каструлі у себе на кухні.
В умовах відключення світла та інших ризиків, рибні консерви можуть стати чудовим способом отримання білка і доповнити будь-який прийом їжі. Однак, магазинні консерви часто лякають своїм складом, тому багатьох цікавить, а чи готуються рибні консерви в домашніх умовах?
Оскільки автоклав вимагає вкладення коштів і не завжди зручний для використання, розглянемо варіант, за якого готуємо домашні рибні консерви з річкової риби в каструлі.
Щоб приготувати рибні консерви в скляних банках, вам знадобляться:
Рибу очистіть, вимийте та поріжте на шматочки. На дно кожної банки покладіть цибулю, лавровий лист, горошини перцю. Закладіть у банки рибні шматочки, щільно укладаючи їх. Розведіть сіль в 1 літрі води і доведіть до кипіння. Додайте оцет і дайте розчину охолонути. Залийте рибу розсолом, щільно закатайте банки.
Далі треба підготувати каструлю. Покладіть на дно ганчірку, на неї - банки і залийте водою так, щоб вона їх повністю закривала. Доведіть воду до кипіння і варіть протягом 3-4 годин. Остудіть консерви, після чого додайте олію зверху і щільно закрийте банки.
На основі цього базового рецепта можна готувати консерви, додаючи спеції та інгредієнти вже на свій смак. Наприклад, можна приготувати їх у томаті.
Рибні консерви відрізняються своїм приготуванням від попереднього рецепта. Вам потрібно взяти сиру рибу, помідори, цибулю, моркву, олію та спеції (сіль, перець, лавровий лист). Кількість можна регулювати, орієнтуючись на свій смак. Покроково дотримуємося рецепта:
Пам'ятайте: зберігати консерви потрібно в холодному місці. За бажанням, можна скористатися і більш ледачим і простим варіантом, проте для зберігання він не призначений.
Консерви рибні можна приготувати й іншим способом. Для цього потрібно буде взяти:
Нагрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і обсмажте до м'якості й аромату.
У каструлю помістіть рибні консерви (обсушені) і розламайте їх виделкою. Влийте томатний соус або подрібнені помідори та перемішайте. Приправте сіллю, перцем і спеціями за вашим вибором. Дайте суміші покипіти 10-15 хвилин, поки смаки не зіллються воєдино. Спробуйте і за необхідності відрегулюйте приправу.
Подавайте рибні консерви в томатному соусі з рисом, макаронами або хрустким хлібом.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати соковиті рибні котлети з консерви.