Рибні котлети з консерви - рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Рибні котлети з фаршу робить кожна господиня - це смачно, швидко і просто. Однак є й інший, не менш вдалий варіант страви - використання рибної консерви. Такий метод підійде для тих, кому ніколи бігти за фаршем, або якщо хочеться кудись застосувати консерву.

Котлети з рибної консерви з рисом

Інгредієнти:

  • Рис - 180 г
  • Риба консервована (тунець) - 1 банка
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Кріп свіжий - кілька гілочок
  • Яйце - 1 шт.
  • Сухарі панірувальні - 45 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - дрібка
  • Олія рослинна

Записуйте, як зробити котлети з рибної консерви з рисом.

Відео дня

Узяти каструлю, закип'ятити воду і злегка її підсолити. Всипати рис, поставити мінімальний вогонь і відварити рис до готовності (15 хвилин). Готовий інгредієнт скинути на друшляк, промити холодною водою і залишити осторонь. Рідину з банки з рибною консервою злити, виделкою розім'яти вміст. Цибулю очистити, нарізати кубиками, кріп подрібнити.

З'єднати разом рис, консерву, цибулю і кріп, вбити яйце. Посолити, поперчити, перемішати. Вологими руками сформувати котлети з отриманого "фаршу", обваляти в панірувальних сухарях. Смажити котлети з рису і рибної консерви на пательні, змащеній олією, по 6 хвилин з кожного боку.

Котлети з рибної консерви з манкою

Інгредієнти:

  • Консервована сардина - 1 банка
  • Манка - 1 склянка
  • Цибуля - 1 склянка
  • Яйця - 2 шт
  • Майонез - 2-3 ст.тл
  • Сіль, сода - щіпка

Записуйте, як приготувати котлети з рибної консерви з манкою.

Рідину із сардини злити, рибу перекласти в глибоку ємність. Розім'яти виделкою, туди ж додати манну крупу, дрібно нарізану цибулю, яйця і майонез. Ретельно перемішати, потім всипати дрібку солі та дрібку соди, ще раз перемішати. Накрити кришкою або плівкою, залишити на 15-20 хвилин, щоб манка набухла. Потім розігріти сковорідку з рослинною олією і викласти котлети. Обсмажувати з кожного боку по 5 хвилин, потім усі котлети розмістити в сковорідці, налити 3-4 ст. л. води й тушкувати ще 5 хвилин під кришкою.

Вас також можуть зацікавити новини: