Розглядаємо одразу чотири різні маринади, які підійдуть для риби.
Риба - це дуже смачний і корисний продукт. Ціни на неї, залежно від виду, можуть бути дуже демократичними. Ретельно підібраний маринад дасть змогу отримати більш цікавий гастрономічний досвід.
Сьогодні розглянемо, як замаринувати червону рибу та іншу.
Це легкий і смачний маринад, який чудово підійде для будь-якої червоної риби. Для приготування беремо:
Спеції змішуємо разом. Рибу промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Потім з усіх боків посипаємо її сумішшю спецій. Також зверху посипаємо дрібно нарізаною зеленню і залишаємо на чотири години. Виходить дуже смачно, добре підійде для бутербродів.
Знаючи, як замаринувати червону рибу, не доведеться купувати вже готову та переплачувати.
Інші види риби також дуже смачні й урізноманітнять раціон.
Розглянемо три простих рецепти від шеф-кухаря Євгена Клопотенка, як замаринувати рибу. Вони ідеально підійдуть для скумбрії, товстолобика, дорадо, оселедця та червоної риби.
Почнемо з найпростішого маринаду. Для нього нам потрібні:
У воду видавлюємо сік, всипаємо цукор і додаємо подрібнену м'яту. Поміщаємо бажану рибу в маринад і залишаємо на добу.
Також розглянемо, як маринувати рибу за допомогою класичного інгредієнта - соєвого соусу. Для нього потрібно взяти:
Імбир натираємо, а перець чилі - нарізаємо. Їх, а також інші інгредієнти, змішуємо в ємності, яку будемо використовувати для маринаду. Додаємо шматочки риби й акуратно перемішуємо, щоб суміш обвалювала їх.
З його допомогою можна смачно приготувати товстолобика або будь-яку іншу річкову рибу. Для приготування беремо:
Вливаємо воду в каструлю, додаємо туди всі спеції та доводимо до кипіння. Додаємо оцет і перемішуємо. Залишаємо остигати до кімнатної температури. Шматочки риби поміщаємо в банку і заливаємо маринадом. Залишаємо на добу.
Маючи ці рецепти в арсеналі, більше не буде проблемою замаринувати червону рибу чи будь-яку іншу.