Яку рибу приготувати на грилі і як вибрати ідеальний маринад - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Приготування риби на грилі - це завжди мистецтво, незважаючи на те, що продукт цей досить невибагливий. Основне завдання - правильно вибрати рибу і маринад, щоб отримати смачне і поживне блюдо. УНІАН розповість, чим змастити рибу для гриля і як правильно її смажити.
Раніше ми радили, як приготувати шашлик з курки.
Для цього рецепта можна використовувати будь-яку іншу річкову рибу.
Додатково:
Для початку потрібно обробити коропа - видалити всі нутрощі, луску, зябра і ретельно промити тушку. Гострим ножем зробити перпендикулярні надрізи по всій тушці риби. Змішати лимонний сік, масло, сіль, приправи і подрібнений часник. Змастити рибу маринадом (залишити 2 ст.л для запікання) і залишити на 1-2 години в холодильнику.
Що залишився маринад змішати зі сметаною, змастити їм рибу з усіх боків і всередині, лимон нарізати кружечками і вставити в надрізи в тушці риби. Запікати коропа на мангалі і картоплею, нарізаною кружечками, приблизно 15-20 хвилин.
Змішати в блендері часник, перець чилі, чебрець, ріпчасту цибулю, запашний перець, цукор, корицю, мускатний горіх, чорний перець і сіль. Філе минтая промити, нарізати шматочками, скласти в пакет, зверху залити маринадом і прибрати в холодильник на 2 години (можна на ніч).
Після закінчення терміну дістати рибу і смажити на грилі по 10 хвилин з кожного боку, періодично перевертаючи. Подавати з часточками лайма.
Скумбрію розморозити, потім почистити - відокремити хребет від тушки, позбутися від голови і нутрощів, філе ретельно вимити. Зробити маринад з майонезу і всіх спецій, перерахованих в рецепті. Обмазати маринадом рибу з усіх боків і залишити маринуватися мінімум на 1 годину.
Розвести багаття або налаштувати гриль, викласти філе на решітку і обсмажувати на мангалі до готовності. В середньому, в залежності від жару, на це йде близько 20 хвилин.
Грати гриля змастити маслом і включити гриль для розігріву. Взяти глибоку миску, з'єднати в ній апельсиновий сік, соєвий соус, мед, подрібнену зелену цибулю, мелений імбир і часниковий порошок. Ретельно перемішати, потім відлити 1\3 склянки і прибрати цю кількість в холодильник.
Що залишився маринад вилити в пакет, викласти туди ж філе лосося, щільно застебнути і залишити в холодильнику на півгодини. Дістати рибу і викласти на решітку шкіркою вниз, накрити гриль кришкою і залишити лосось так на 10-15 хвилин, періодично змащуючи тим маринадом, який ви залишили в склянці.