Ніжна і соковита скумбрія в духовці буде доречною на будь-якому святковому столі.
Скумбрія - дуже корисна і смачна риба з багатим смаком, який повністю розкривається при запіканні. УНІАН зібрав смачні рецепти запеченої скумбрії з різними овочами та маринадами.
Цибулю нарізати великими півкільцями, моркву натерти на крупній тертці, а перець порізати соломкою. Дрібно порубати часник. Розігріти на сковороді олію. Обсмажувати цибулю 2 хвилини, потім покласти інші овочі, смажити ще 5 хвилин і в кінці полити соєвим соусом. Овочеву "подушку" викласти в форму, де буде запікатися скумбрія.
Скумбрію очистити і випатрати. Видалити чорну плівку з черевця. Розрізати скумбрію на шматочки розміром 3 см. Викласти рибу в форму для запікання на овочеву "подушку". Між шматками риби вставити кружечки помідорів і лимона. Змастити рибу пензликом, змоченим в олії. Скропити рибу зверху соєвим соусом. Запікати 20 хвилин при 200 градусах.
Рибу добре вимити, почистити, випатрати. Зробити на спині риби глибокі надрізи майже до живота. Посолити і поперчити, можна взяти приправу для риби. У черевце вставити по 4 кільця лимона. Викласти рибу на деко з пергаментом. У надрізи вставити кільця цибулі.
Змастити скумбрію сметаною і залишити на 30 хвилин. Потім запікати 40 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. У риби має з'явитися золотава скоринка.
Рибу промити під холодною водою. Відрізати хвіст, голову і плавники, випатрати. Зробити з двох боків риби неглибокі хрестоподібні надрізи. Поперчити і посолити скумбрію.
Картоплю нарізати тонкими часточками. Перемішати картоплю з олією, посолити і поперчити. У два шматки фольги викласти однакову кількість картоплі, а на картоплю покласти скумбрію. Закрити фольгу. Запікати рибу з картоплею 30 хвилин при 180 градусах. Потім відкрити фольгу і поставити рибу в духовку ще на 20 хвилин.