Медальйон - це соковитий і ароматний стейк зі свинячої вирізки.
Медальйоном в кулінарії називають стейк філе-міньйон з яловичої або свинячої вирізки. М'ясні медальйони дуже ніжні і соковиті, прекрасно поєднуються з різними соусами і гарнірами. Щоб страва була максимально смачною, рекомендується використовувати свіже м'ясо найкращої якості і сковороду-гриль.
Вирізку промити і видалити всі плівки. Вирізку розрізати поперек волокон шматочками довжиною 5 см. Поставити медальйони розрізаною стороною вгору і приплюснути. Зубчики часнику очистити і нарізати на 3 частини. Обсмажити на сковороді на рослинній олії на сильному вогні. Часник повинен віддати олії свій аромат.
Прибрати часник і викласти в гарячу олію медальйони. Смажити 4 хвилини без кришки з одного боку. Перевернути, посолити і поперчити, смажити медальйони ще 4 хвилини. Вимкнути вогонь і накрити сковороду кришкою, залишити м'ясо на 10 хвилин. Щоб перевірити готовність м'яса, розріжте один з медальйонів. Свинина повинна бути однорідного кольору.
Свинячу вирізку нарізати шматочками товщиною приблизно 4 см. Кожен медальйон злегка притиснути пальцями. Помідор нарізати на четвертинки, цибулю порізати півкільцями. Сковороду гриль розігріти на сильному вогні і змастити оливковою олією. Викласти медальйони і смажити 4 хвилини з одного боку. Перевернути медальйони, посолити і поперчити, смажити ще 3 хвилини.
Читайте такожПиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічку
Нарізати вирізку шматочками товщиною приблизно 5 см. Бекон нарізати тонкими смужками. Приправити і посолити м'ясо. Кожен шматочок свинини загорнути в бекон і закріпити фольгою. Моркву нарізати кружечками, селеру - скибочками. У сковороду влити олію, обсмажити в ній нарізаний часник і гілочки розмарину. У маслі обсмажити медальйони по 5 хвилин з двох сторін без кришки.
У форму для запікання на дно викласти моркву з селерою, зверху викласти медальйони. На кожен медальйон покласти шматочок вершкового масла. Випікати блюдо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Читайте також інші рецепти: