Рецепт свинячої вирізки / фото ua.depositphotos.com

Вирізка зі свинини - це досить дороге м'ясо, яке має м'яку структуру. Вирізка - це м'язова тканина, яка практично не задіяна в рухах. Тому це м'ясо набагато більш ніжне і делікатне, ніж інші види свинини. При приготуванні свинина отримує хрустку скоринку, запашний аромат і неповторний смак.

Свиняча вирізка в духовці

  • Свиняча вирізка - 800 г.
  • Сіль, чорний мелений перець - за смаком.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.

Свинину промити, видалити жир і плівочки. Нарізати вирізку на медальйони товщиною 1,5 см. Посолити, поперчити підготовлені шматки. Залишити вирізку злегка промаринуватися на 15 хвилин. На сковороді розігріти олію і викласти шматочки свинини. Обсмажувати 3-5 хвилин з кожного боку. Зняти зі сковороди і подавати з будь-яким гарніром за смаком.

Свиняча вирізка запечена / фото ua.depositphotos.com

Свиняча вирізка в духовці з овочами

  • Свиняча вирізка - 400 г.
  • Цибуля-порей - 70 г
  • Гранульований часник - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 70 мл
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Суміш перців - 1 ч. л.
  • Італійські трави - 1 ч. л.
  • Помідори черрі для подачі.

У мисці перемішати всі сухі спеції, влити соєвий соус і томатну пасту. Вирізку промити і обсушити серветками. Перев'язати м'ясо тугою ниткою. Обмазати м'ясо маринадом з усіх боків (залишити пару ложок) і залишити маринуватися на 3 години в холодильник. Форму для запікання вистелити фольгою.

Відео дня

Читайте такожАпетитна шашука: простий рецепт яєчні по-ізраїльськиНа дно форми для запікання викласти нарізану кільцями цибулю-порей. Зверху викласти залишився маринад і м'ясо. Закрити м'ясо фольгою. Прогріти духовку до 180 градусів. Форму з м'ясом встановити на середній рівень, на нижній рівень поставити ємність з водою. Запікати 40 хвилин, потім прибрати деко з водою і розкрити фольгу, випікати ще 20 хвилин. Подавати в нарізаному вигляді з помідорами черрі, полити маринадом.

Свиняча вирізка в грибному соусі

  • Свиняча вирізка - 2 шт. 
  • Гриби - 700 г.
  • Вершки 10% - 200 мл.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - приблизно 5 ст. л.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Часник - 6 зубчиків.
  • Вода кип'ячена - 300 мл.
  • Рослинна олія - 4 ст. л.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Зелень петрушки.

Зрізати з вирізки всі плівки і нарізати на шматочки шириною приблизно 5 см. На сковороді розігріти 3 ст. л. вершкового і 2 ст. л. рослинної олії і обсмажити м'ясо з обох сторін до рум'яної скоринки. М'ясо вийняти і посолити. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на маслі після м'яса до золотистої скоринки. Потім додати подрібнений часник і обсмажити. Додати нарізані гриби і тушкувати 5 хвилин.

Всипати борошно в сковороду і добре розмішати, влити воду. Довести суміш до кипіння і влити вершки. Посолити і поперчити. Варити ще 5 хвилин до загустіння. Додати подрібнену петрушку і підсмажену вирізку. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 30 хвилин.

Читайте також інші рецепти: