Скільки солі потрібно на 1 кг фаршу і чому при цьому його краще не солити, навіщо борошно в фарші, а ще рецепт тих самих курячих зраз із соковитою начинкою – дізнайтеся на УНІАН.
Зрази - це смачно і ніжно, ситно і не надто калорійно (близько 200 ккал на кожні сто грам). Це м'ясна котлетка і начинка, що розтікається і так і тане в роті. Пречудовий аромат на заздрість усім сусідам. І прекрасний вибір для обіду і вечері, який також можна взяти і на роботу, і в гості на загальний стіл.
Готують зрази з відбитого м'яса переважно нежирних сортів (найчастіше з яловичини, але можна і з курятини або індички). Всередину додають як відварені яйця, так і овочі, обсмажені гриби або відварені крупи. Тому зрази – це в якомусь сенсі ще й сам собі гарнір.
Коли солять фарш досвідчені господині, навіщо додають борошно в котлети і тефтелі й як приготувати найсмачніші м'ясні зрази з яйцем за 30 хвилин – читайте на УНІАН.
Ми звикли, що фарш неодмінно потрібно посолити – в пропорції 20 грам солі (це приблизно дві чайні ложки) на кожне кіло м'ясного фаршу. Але тут є нюанс. Досвідчені господині давно користуються маленькою хитрістю, яка забезпечує ніжність і легкість їхніх котлеток.
Читайте такожЯк довести котлети до ідеальної готовності: розкриваємо головний секрет смачної страви
Досвідчені господині солять не фарш - а вже сформовані котлети, причому безпосередньо перед відправленням на розпечену сковороду. Посолив – відправив на сковорідку – за пару хвилин перевернув. У цьому випадку сіль допоможе сформуватися красивій золотистій скоринці, а "нутрощі" котлети залишаться соковитими і ніжними.
За недосол таких котлет переживати не варто: солі на поверхні цілком достатньо для додання страві потрібного збалансованого смаку.
Уточнимо, що в фарш додається не тільки борошно – може додаватися і батон замість борошна, і манка. А причина додавання подібного інгредієнта практично та ж сама, що і вище (в розділі з сіллю) – зробити страву соковитішою (завдяки борошну сік залишається всередині котлети) і, відповідно, ніжнішою.
Головне тут - витримати правильні пропорції: пару столових ложок – на півкіло фаршу.
Якщо все ж переборщили з борошном – можна додати пару столових ложок молока і столову ложку топленого масла.
Вам знадобиться:
Як готувати:
Читайте також: