Які страви точно сподобаються вашим близьким і що приготувати з фаршу на вечерю - читайте в матеріалі УНІАН.
М'ясний або рибний фарш - відмінна база для безлічі страв. Навіть починаюча господиня зможе порадувати своїх близьких чудовою вечерею - залишилося тільки вибрати рецепт. УНІАН розповість, що приготувати з фаршу, крім котлет і тефтелей.
Раніше ми говорили про те, як зробити соковиті курячі котлети, якщо вони для вас залишаються фаворитом м'ясних страв.
Унікальне мексиканське блюдо, яке, за бажанням, можна зробити гострим, додавши до нього пекучий перець.
Цибулю почистити, змішати з фаршем і обсмажити на оливковій олії. Болгарський перець почистити і нарізати кубиками, з квасолі і кукурудзи злити рідину. Коли фарш буде майже готовий, додати до нього овочі. Посолити, посипати 3\4 тертого сиру, часниковим порошком і спеціями. Залити томатним соусом, перемішати і томити під кришкою 5-10 хвилин. Тортильї посипати сиром, що залишився, викласти на них начинку, згорнути тортилью конвертиком або трубочкою і обсмажити на розпеченій сковороді 2 хвилини.
Універсальна закуска, для якої можна використовувати будь-які інгредієнти - навіть фарш.
Фарш посолити і поперчити, додати до нього дрібно нарізану зелень. Лаваш розстелити на столі, посипати тертим сиром, зверху покласти другий лист лаваша. Фарш змішати зі сметаною і викласти на лаваш. Щільно згорнути лаваш рулетом, змастити збитим яйцем і знову посипати сиром. Викласти на деко, застелене пергаментом, випікати 40-45 хвилин при 180 °С.
Італійська страва з чудовим смаком та ароматом.
У блендер викласти нарізану цибулю, селеру, часник, моркву і розмарин, подрібнити. У сотейнику на плиті розігріти оливкову олію, висипати туди весь вміст блендера і варити, помішуючи, 3-5 хвилин. Додати фарш, посолити, поперчити, готувати 3 хвилини. Викласти нарізані помідори, влити молоко, стакан води і 1\2 ч.л солі.
Перемішати, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити соус до загустіння (приблизно 30 хвилин). Відварити пасту згідно з інструкцією на упаковці, по готовності відкинути на друшляк. Змішати в сотейнику з соусом, подавати, посипавши сиром.
Соковита та ароматна страва, яка точно сподобається вашим близьким - особливо, чоловікам.
Картоплю очистити, помити, натерти на тертці і покласти в миску. Рідину, яка залишилася від картоплі, віджати руками. Змастити форму для запікання маслом або олією, викласти в неї половину від загальної кількості картоплі. Зверху - шар м'ясного фаршу, сіль і перець.
Далі необхідно посипати блюдо дрібно нарізаною зеленою цибулею. Сир натерти на тертці, змішати з другою половиною тертої картоплі, додати яйце, сметану, сіль, перець і перемішати. Викласти цю масу на фарш, розрівняти ложкою. Запікати блюдо в духовці 1 годину при 180 °С.
Простий та швидкий варіант вечері або святкової основної страви.
Яйця зварити круто, почистити, натерти на дрібній тертці. Цибулю почистити, дрібно нарізати, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Філе вимити, обсушити, нарізати шматками, подрібнити на м'ясорубці. Викласти фарш в миску, додати жовток яйця, панірувальні сухарі і цибулю, перемішати. Посолити, поперчити, перемішати.
Розігріти духовку до 180 °С. На столі розстелити харчову плівку, викласти на неї фарш прямокутником, зверху - терті яйця і шматочки вершкового масла. Загорнути фарш рулетом за допомогою плівки, зверху змастити рулет другим яєчним жовтком і посипати панірувальними сухарями. Форму для запікання змастити олією, викласти рулет і запікати в духовці 1 годину.