Як зробити соковиті котлети з курки / depositphotos.com

Котлети можна приготувати з різних інгредієнтів - м'яса, риби, птиці і навіть овочів. Курячі котлети вважаються одними з найбільш корисних, так як м'ясо курки визнано багатьма дієтологами як дієтичне. УНІАН розповість, як зробити соковиті курячі котлети з курячого фаршу на сковороді.

Раніше ми говорили про те, як приготувати котлети без м'ясорубки.

Які спеції додають в курячі котлети і в чому ще секрет

Досвідчені кулінари називають кілька головних нюансів, знаючи про які, у кожної господині вийде зробити повітряні котлети з курячого фаршу:

Відео дня
  • правильні пропорції - на 1 кг фаршу додавайте не більше 2-3 яєць і 250 гр хліба;
  • смачні добавки - обов'язково кладіть хліб, вимочений в молоці, цибулю і трохи вершкового масла;
  • кращий шматок м'яса - якщо купуєте м'ясо, то не використовуйте для котлет шматочки з шкірою;
  • магія з фаршем - перед приготуванням відбивайте його руками, а після замішування залишайте на 20-30 хвилин;
  • якісне обсмажування - готувати котлети потрібно тільки на сильно розігрітій сковороді, а потім доводити до готовності під кришкою на маленькому вогні.

Також кулінари рекомендують додавати в фарш рубану зелень, мелений часник і інші спеції. Головне - не переборщити, інакше котлети вийдуть жорсткими.

Соковиті курячі котлети - класичний рецепт

Використовуючи цю рецептуру, вам вдасться зробити курячі котлети на радість всій родині.

Вам знадобляться:

  • куряче філе - 500 гр;
  • ріпчаста цибуля - 2 шт;
  • вершкове масло - 40 гр;
  • білий хліб - 100 гр;
  • молоко - 200 мл;
  • панірувальні сухарі - 100 гр;
  • яйця - 1 шт;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець, спеції.

Цибулю подрібнити, обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. М'якуш білого хліба залити молоком і залишити на 5 хвилин. Куряче філе, цибулю і хліб пропустити через м'ясорубку. Перекласти фарш в миску, додати яйце, сіль, перець, спеції, перемішати, відбити і залишити на 30 хвилин. З фаршу сформувати котлети, обваляти їх в панірувальних сухарях, викласти на сильно розігріту сковороду. Смажити з обох сторін по 2-3 хвилини, потім накрити кришкою, зменшити вогонь і довести страву до готовності.

Вас також можуть зацікавити новини: