Галушки з м'ясом швидко готуються і ще швидше з'їдаються.
Велика каструля ситних галушок - ідеальна вечеря для української родини. Цю страву неможливо не любити, адже це наш, український винахід. Галушки можна відварити або приготувати на пару, а в тісто крім основних інгредієнтів іноді додають манну крупу або картопляне пюре.
Для піджарки:
Для галушок:
Свинину помити і нарізувати невеликими шматочками, а цибулю дрібно порубати. У глибокій сковороді розігріти олію і викласти цибулю з м'ясом. Обсмажити на великому вогні 3-4 хвилини. Потім залити м'ясо окропом так, щоб вода повністю покрила свинину. Посолити і поперчити, накрити кришкою і тушкувати м'ясо півгодини.
Поки м'ясо тушкується, приготувати галушки. Підігріти кефір і всипати соду. Вбити в кефір яйце і сіль, перемішати до однорідності. Потім всипати борошно і замісити однорідне густе тісто. У великій каструлі закип'ятити воду. Галушки відщипнути руками або викласти ложкою в окріп. Варити галушки, поки вони не спливуть на поверхню (3-4 хвилини).
Вийняти галушки за допомогою шумівки і викласти в сковороду з м'ясом. Додати в сковороду подрібнений часник. Тушкувати м'ясо з галушками разом 5 хвилин, посипати рубаною зеленню і подавати до столу.
Картоплю почистити і крупно нарізати. Залити холодною водою і зварити до готовності (20-25 хвилин). Злити майже всю воду (залишити трохи на дні) і додати вершкове масло. Потовкти картоплю в пюре. Вбити в пюре яйце і перемішати. Ввести в пюре борошно і замісити густе тісто.
У курячий фарш додати сіль, перець і натерту на тертці цибулю. Мокрими руками з тіста скачати кульки і приплюснути їх. У центр викласти фарш ложкою і защипнути. Надати галушці круглу форму, розкотивши її в руці. У каструлі довести воду до кипіння і викласти галушки в окріп. Варити 5-7 хвилин. Подавати зі шкварками або зі сметаною.