Прості другі страви на святковий стіл, які і по кишені не вдарять, і гостей голодними не залишать - в матеріалі УНІАН.
У наступаючому році, який пройде під заступництвом Кролика (Кота), важливо дотримати баланс - приготувати і м'ясні, і рибні, і овочеві страви, щоб не розгнівати символ року. УНІАН з'ясував, що готують на гаряче в рік Кролика (Кота), щоб стіл виглядав багато.
Раніше ми говорили про те, які можна приготувати закуски на Новий рік 2023 для себе і своїх гостей.
М'ясо по-французьки
Гриби вимити, нарізати, викласти на розігріту сковороду з олією. Цибулю очистити, нарізати, додати до грибів. Смажити це все на сковороді до випаровування рідини з грибів і м'якості цибулі. В кінці викласти гриби і цибулю на окрему тарілку. Обидва сири натерти на тертці. М'ясо нарізати скибочками шириною приблизно 1.5 см.відбити м'ясо з двох сторін через харчову плівку.
Включити духовку, застелити її пергаментом, зверху викласти м'ясо. Змастити відбивні гірчицею, посолити і поперчити, зверху викласти гриби з цибулею. Далі - нарізані півкільцями помідори. Посипати відбивні адигейським сиром, потім - звичайним. Запікати м'ясо в духовці 35 хвилин при 200°C.
Картопля з м'ясним фаршем і плавленим сиром
Петрушку дрібно нарізати, часник очистити, пропустити через прес. Цибулю очистити, натерти на дрібній тертці. До фаршу додати цибулю, петрушку, часник, тертий плавлений сир, зіру, орегано, чорний перець і сіль. Ретельно перемішати, розігріти духовку до 190°C. очистити картоплю, відрізати з одного боку шматочок так, щоб кожна картоплина стійко стояла на столі або тарілці.
На кожній бульбі зробити 4 надрізи хрест-навхрест, не доходячи до кінця. Наповнити картоплю фаршем, змішати майонез, томатну пасту і 100 мл води. Викласти картоплю в форму для запікання, полити соусом, скропити рослинною олією. Накрити форму фольгою, відправити в духовку на 45 хвилин при 190°C. Через деякий час зняти фольгу і запікати картоплю ще 20 хвилин.
Кальмари фаршировані
Тушки кальмарів промити, зняти шкірку, викласти в киплячу підсолену воду і варити 30-40 секунд. Яйця зварити круто, дрібно нарізати. Крабові палички подрібнити, рис відварити. З'єднати ці три інгредієнта, заправити майонезом. Начинити кальмари приготованим салатом, викласти кальмари в форму для запікання, покриту фольгою. Запікати в розігрітій духовці 10-15 хвилин при 190°C.
Риба "під шубою"
Філе риби вимити, обсушити паперовими рушниками, викласти на деко або в форму для запікання. Посолити, поперчити, зверху покрити ріпчастою цибулею, нарізаною півкільцями. Моркву натерти на тертці, викласти наступним шаром. В кінці рівномірно посипати блюдо тертим сиром. Змастити заготовку майонезом і відправити в духовку. Запікати рибу під "шубою" 50-60 хвилин при 180°C.
Печериці, запечені з сиром
Печериці вимити, обсушити, відрізати ніжки, які потім дрібно нарізати. Обсмажити на сковороді з подрібненою ріпчастою цибулею, приправити часником, пропущеним через прес. Блендером подрібнити хліб в крихту, додати на сковороду. Посипати прованськими травами і наповнити капелюшки печериць начинкою. Запікати в духовці 20 хвилин при 180°C.
Картопляна запіканка "Дофін"
Розігріти духовку до 190°C, очистити, вимити і нарізати картоплю кружальцями по 0.5 см завтовшки. Викласти картоплю в каструлю, залити вершками, посолити, поперчити і перемішати. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 5-10 хвилин. Перекласти картоплю в форму для запікання, посипати подрібненим часником, сіллю і перцем. Вершки, в яких картопля варився, процідити і залити в форму. Накрити блюдо фольгою і запікати в духовці 40 хвилин.