Відомий одеський ресторатор Савва Лібкін розповів як готувати новорічну качку з яблуками.
Відомий одеський ресторатор і власник закладів "Дача", "Тавернетта", "Пан-Піца" і мережі кафе "Компот" Савва Лібкін регулярно ділиться власними рецептами страв. Ресторатор розповів, як готувати святкову качку з яблуками, яку можна побачити на новорічному столі. Через високу вартість качиного м'яса і безліч тонкощів його приготування цю страву не готують кожен день. Однак на святковому столі вона виглядає дуже апетитно і урочисто. Готувати качку рекомендується в спеціальному посуді - чавунній гусятниці.
На 6 порцій:
Качку випатрати, помити і витерти насухо. Натерти борошном і злегка обпалити над газовою конфоркою з усіх боків. Потім знову помити і висушити. Змішати сіль з перцем і натерти качку зовні і зсередини. Всередину також додати майоран. Яблука очистити від шкірки, видалити насіння, нарізати часточками. Посолити і поперчити яблука і укласти всередину качки разом з двома листочками.
Читайте такожГарячі алкогольні напої: як зігрітися в зимові свята
Періодично поливати її жиром, що виділився. Після приготування розрізати качку ножицями і видалити нитки. Яблука до Нового року також можна замінити айвою. Перед подачею птиці на стіл її потрібно красиво розібрати: дивіться як це зробити в відео по посиланню.
Читайте також інші рецепти: