Публікуємо три дуже вдалі рецепти кляру для відбивних зі свинини.
Правильно приготований кляр для відбивних зберігає соки в м'ясі та робить свинину ніжною. А якщо порушити технологію приготування, то тісто почне прилипати до сковороди. Ми поділилися секретами про те, як зробити кляр для відбивних зі свинини. Ці три рецепти точно вийдуть з першого разу навіть у початківців.
Інгредієнти:
Молоко рекомендується брати високої жирності, найкраще - домашнє. М'ясо промийте й обсушіть серветками. Наріжте тонкими пластинами та відбийте з двох боків.
Яйце розбийте в миску, посоліть і поперчіть. Збийте вінчиком до однорідності. Влийте молоко і збийте ще раз. Додайте в суміш пропущений через прес часник (за бажанням), всипте борошно і перемішайте ще раз, щоб не було грудочок.
У сковороді розігрійте олію. Кожну відбивну занурте в кляр і обсмажте по 2-3 хвилини з кожного боку на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь до слабкого, накрийте м'ясо кришкою і готуйте ще 10 хвилин.
Інгредієнти:
Борошно змішайте з розпушувачем, сіллю, перцем та улюбленими спеціями. Добре сюди підійдуть мелена паприка та мускатний горіх. Окремо збийте вінчиком ціле яйце з жовтком. Всипте до збитого яйця суху суміш і перемішайте до однорідності. Потім поступово влийте в тісто газовану воду і ще раз перемішайте.
Занурте відбите м'ясо в кляр для відбивних зі свинини й одразу викладіть у гарячу пательню з олією.
Інгредієнти:
Свинину тонко наріжте, накрийте харчовою плівкою та відбийте молотком із двох боків. Натріть сіллю та улюбленими спеціями і залиште на 20 хвилин, щоб м'ясо промаринувалося.
Яйця збийте зі сметаною, борошном і дрібкою солі. Натріть сир на крупній тертці і також вмішайте в кляр. Розігрійте сковороду з олією. Занурте кожну відбивну в сирний кляр і готуйте по 4-5 хвилин з кожного боку.