Сім'я завжди просить добавки: як зробити ліниві голубці в каструлі та на сковороді

Ледачі голубці на сковороді та в каструлі вийдуть однаково смачними.

Для багатьох дитинство - найкращий і безтурботний час. Часто воно асоціюється з якимись святами або їжею, адже хто забуде ті самі ледачі голубці за бабусиним рецептом, які були приготовані з любов'ю і теплом.

Ми підготували два смачних рецепти цієї страви.

Ледачі голубці - рецепт для сковороди

Насамперед розглянемо такий варіант цього простого обіду або вечері. Для нього потрібно взяти:

  • 250 грамів білокачанної капусти;
  • 300 грамів м'ясного фаршу;
  • 100 грамів рису;
  • одну моркву;
  • одну цибулину;
  • одну столову ложку томатної пасти;
  • 200 мілілітрів води;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • перець.

Цибулю та капусту треба нарізати середніми кубиками, а моркву - натерти на тертці. На сковорідці розігріваємо олію й обсмажуємо моркву з цибулею. Не забувайте помішувати їх, щоб овочі рівномірно приготувалися.

Коли вони підрум'яняться, всипаємо фарш. Важливо лопаткою розділити його на дрібні шматочки та постійно помішувати, поки м'ясо не змінить колір.

Промитий рис висипаємо на сковорідку і вливаємо воду. Додаємо томатну пасту, спеції, капусту та добре перемішуємо. Коли страва закипить, накриваємо кришкою і зменшуємо підігрів до мінімуму. Готуємо так ліниві голубці в сковороді близько години.

Подаємо страву зі сметаною. Для краси можна посипати зверху подрібненою зеленню.

Ліниві голубці в каструлі - простий рецепт

Також цю страву можна приготувати в глибшій ємності, щоб вистачило на кілька разів або для прийому гостей. Для голубців беремо:

  • 400 грамів білокачанної капусти;
  • 600 грамів м'ясного фаршу;
  • склянку рису;
  • середню цибулину;
  • одне яйце;
  • шість столових ложок борошна;
  • шість столових ложок сметани;
  • три столові ложки томатної пасти;
  • 100 мілілітрів рослинної олії;
  • сіль;
  • перець.

Перед тим, як почати готувати ліниві голубці в каструлі, потрібно підготувати продукти. Фарш можна купити або зробити самостійно вдома. Рис добре промиваємо, заливаємо холодною чистою водою і варимо. Після закипання готуємо кілька хвилин і відкидаємо на сито.

Капусту нарізаємо дрібним кубиком і поміщаємо в миску. Заливаємо окропом і залишаємо там хвилин на десять. Далі її також потрібно відкинути на сито.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на тертці. На пательні розігріваємо невелику кількість олії та обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості.

У мисці змішуємо рис, фарш, капусту та обсмажені овочі. Приправляємо спеціями та додаємо яйце.

Потрібно вимішати все разом так, щоб суміш добре ліпилася. Якщо вона розвалюється, вбийте додаткове яйце. Мокрими руками формуємо голубці, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на олії до рум'яності з двох боків. Складаємо їх у каструлю з товстим дном. Змішуємо томатну пасту зі сметаною і додаємо гарячу воду, доки соус не нагадуватиме рідкий кефір. Приправляємо його спеціями та вливаємо до голубців. Якщо соус не покриває їх на 90%, потрібно ще долити води.

Готуємо на середньому вогні до закипання рідини. Після цього накриваємо кришкою, зменшуємо підігрів до мінімуму і тушкуємо близько 30 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: