Ця страва ідеально підходить для вечері після важкого дня.
М'ясо в горщиках із картоплею - це дуже смачна і самодостатня страва. Вона дає змогу з мінімальними зусиллями приготувати їжу одразу на всю родину. Сьогодні розглянемо три різні варіанти.
Щоб приготувати м'ясо з картоплею в горщиках, знадобляться найпростіші продукти. Велика перевага цієї страви в тому, що вона не вимагає багато зусиль. Це особливо зручно після важкого дня - просто помістіть усе в горщик і відпочивайте.
Для приготування візьміть:
Готуємо продукти - овочі чистимо та нарізаємо. М'ясо також потрібно подрібнити. Якщо у вас немає заздалегідь приготованого бульйону, то не поспішайте замінювати його звичайною водою. Можна розвести магазинний бульйон у кубиках або "10 овочів" у воді.
М'ясо та овочі солимо, перчимо. Але якщо брали магазинний бульйон, то з сіллю варто бути обережними, бо він дуже солоний.
У горщики викладаємо овочі, а зверху - м'ясо. У процесі приготування воно пускатиме сік, який вберуть овочі. Кладемо лавровий лист і заливаємо бульйоном.
Готувати потрібно, поки картопля та м'ясо не стануть м'якими та ніжними. Час залежить від вашої духовки, в один горщик ви все склали чи кілька - тому краще перевіряйте. По готовності посипте все нарізаною зеленню. Можна подавати прямо в горщиках, але не забудьте підкласти під них тарілки, щоб розпечений посуд не пошкодив поверхні.
Друга страва складніша. Її варто вибрати, щоб здивувати гостей або побалувати своїх близьких чимось цікавішим, коли у вас більше вільного часу. Для неї беремо:
М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки. На рослинній олії обсмажуємо його до рум'яної скоринки і перекладаємо в тарілку.
Гриби чистимо та ріжемо. Їх потрібно обсмажувати на тій самій сковорідці, поки вся рідина не випарується. Перекладаємо печериці в іншу тарілку.
Овочі чистимо та готуємо. Цибулю потрібно нарізати, а моркву - натерти. Обсмажуємо їх разом на рослинній олії та прибираємо в тарілку.
Картоплю чистимо та ріжемо соломкою. Обсмажуємо її до напівготовності. Часник і зелень потрібно дрібно нарубати.
Духовку нагріваємо до 180 градусів. У горщик (2,5 л) викладаємо м'ясо і посипаємо спеціями. Зверху поміщаємо моркву, цибулю та часник. Далі йде картопля. Перчимо, солимо її та посипаємо кропом із петрушкою.
Наступний шар - гриби. Їх також солимо і кладемо на них вершкове масло. Наливаємо воду і змащуємо печериці майонезом. Готуємо близько 40 хвилин. Коли м'ясо в горщиках буде майже готове, посипаємо сиром.
У цій страві багато різних спецій, що робить її найароматнішою з трьох. Щоб приготувати м'ясо в горщиках по-царськи, потрібно взяти:
М'ясо нарізаємо кубиком. Моркву натираємо на тертці, а цибулю - подрібнюємо. Картоплю ріжемо на шматочки.
Борошно, спеції та томатну пасту змішуємо, розводимо водою і доводимо до однорідності. Картоплю, овочі та м'ясо викладаємо в горщик і заливаємо ароматним соусом. Готуємо в духовці за 180 градусів близько години.