Запечені у духовці м’ясні вироби дуже ефектно виглядають на тарілці.
Запечені у духовці реберця – це неймовірно смачно!
Реберця можна готувати, використовуючи безліч найрізноманітніших інгредієнтів: свіжі овочі, картоплю, мед, гірчицю, часник, гострий перець або спеціальні пекучі спеції, що надаватимуть страві пікантності. Часто реберця також поливають соусами та пастами, або навіть коньяком.
Готові підсмажені м’ясні вироби ефектно виглядають на тарілці, а домочадці або гості за святковим столом з нетерпінням очікуватимуть можливості покуштувати страву.
У миску покласти мед, гірчицю, кетчуп, соєвий соус, рослинну олію та чорний і червоний мелений перець. Розмішати маринад.
Замаринувати реберця і покласти в холодильник на 3-4 години.
Викласти реберця на деко й полити залишками маринаду. Відправити деко в розігріту до 170°С духовку на 30 хвилин.
Духовку розігріти до 180°С. Ребра промити й висушити паперовими рушниками.
Помістити ребра в форму для запікання і натерти їх з кожного боку сіллю та меленим перцем. Додати в форму 150 мл води, накрити форму фольгою й відправити в духовку на 1 годину при температурі 150°С.
Приготування винного соусу. У посудину з товстим дном влити вино, оцет, всипати цукор і трохи перцю. Також додати томатний соус і томатну пасту, добре перемішати й варити на повільному вогні 15 хвилин. Соус повинен стати повністю однорідним, приємного бордового кольору.
Вийняти форму з реберцями із духовки, зняти фольгу. Змастити реберця зверху та з боків підготовленим соусом і відправити в духовку ще на 30 хвилин при температурі 180°С.
Ребра помити й розрізати, але не до кінця. Лимони порізати. Прокласти реберця шматочками лимона. Посолити та поперчити.
Викласти реберця у рукав для запікання. Решту шматочків лимонів покласти так само в рукав. Проколоти рукав у декількох місцях, добре зав'язати й відправити випікатися на одну годину в духовку при температурі 200°С.
З яблук видалити серцевину, порізати на шматочки й викласти на дно форми.
Читайте такожАроматно-соковитий фарширований перець: як приготувати смачну страву
Мед нагріти до закипання з рослинною олією та соком одного лимона.
Ребра відокремити один від одного, промити. Посолити та поперчити. Залити медовою заливкою. Добре перемішати в ній реберця.
Викласти реберця на яблука, залити медовою заливкою. Відправити в духовку на 40 хвилин, запікати при температурі 200°С. Впродовж запікання двічі відкривати духовку й поливати реберця медом.