Перець фарширований – нескладна страва, яка має приголомшливий смак.
Читайте такожРум’яні й соковиті котлети: як готувати страву в духовці
Незмінним інгредієнтом цієї страви є сам болгарський перець. А варіантів того, з чим приготувати фарширований перець, є безліч. Чи не найпоширенішим є перець, фарширований м'ясом та рисом. Начинити перець можна також різноманітними овочами, грибами, сиром, а також крупами і навіть макаронами.
Готувати їх можна у духовці, мікрохвильовій печі, на грилі, у мультиварці або просто на плиті. Перці тушкують у бульйоні, підливці або сметані. Подають фаршировані перці, поливши соусом, в якому вони готувалися.
Фарширований перець
- Перець болгарський (середнього розміру) - 16 шт.
- Фарш м'ясний - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Часник - 2 зуб.
- Рис (сирий) - 4 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Перець чорний (мелений) - 1 ч. л.
Для підливи
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Морква - 3 шт.
- Томатна паста (з гіркою) - 2 ст. л.
- Сіль - 2 ч. л.
- Цукор - 2 ч. Л.
- Лист лавровий - 1 шт.
- Перець чорний горошком - 6 шт.
- Перець духмяний горошком - 6 шт.
- Часник - 2 зуб.
- Олія - 100 мл
- Вода
- Сметана - 200 г
- Борошно - 3 ст. л.
Відварити рис до напівготовності у великій кількості води без солі.
У перців вирізати хвостики, а також прожилки всередині з насіннєвою серединкою.
Приготування фаршу. У миску викласти м'ясний фарш, рис, пропущений через прес часник, сіль, перець. Цибулю натерти на тертці, віджати сік і покласти до фаршу. Добре перемішати. Накрити миску з фаршем плівкою або тарілочкою й залишити хвилин на 20-30.
Приготування підливи. Цибулю нарізати не дуже дрібно, моркву потерти на великій тертці й обсмажити до прозорості. Додати сіль, цукор і томатну пасту. Перемішати й просмажувати ще 2-3 хвилини. Готову засмажку перекласти в каструлю.
Заповнити кожен перець фаршем. На невеликій кількості олії підпекти перці з усіх боків до золотинки. Обсмажені перці викласти в каструлю поверх засмажки.
Залити водою таким чином, щоб верхній шар не був повністю покритий. Покласти на вогонь і довести до кипіння. Додати часник, нарізаний часточками, перець горошком і лавровий лист. Накрити кришкою й тушкувати на маленькому вогні 40 хвилин.
Приготування заливки. Змішати сметану з борошном і влити трохи бульйону з каструлі з перцями. Перемішати вінчиком, щоб не було грудочок. Гарно полити заливкою всі перці. Дати закипіти. Протушкувати ще 10 хвилин.
Перець, фарширований куркою та грибами
- Перець болгарський великий - 6 шт.
- Фарш курячий - 500 г
- Рис - 0,5 ст.
- Печериці - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 2-3 часточки
- Томатна паста - 2 ст.л.
- Сметана - 2 ст.л.
- Сіль, перець - за смаком
- Лавровий лист - 2 шт.
- Запашний перець - 2 шт.
Моркву, часник та цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на соняшниковій олії. Потім додати томатну пасту. Перемішати та обсмажувати, помішуючи, пару хвилин, до легкого аромату.
Частину обсмажених овочів викласти у миску з фаршем, грибами і рисом. Посолити та поперчити за смаком, перемішати.
Другу частину овочів викласти в каструлю, додати сметану, перемішати.
Перець начините фаршем, викласти у каструлю. Влити води так, щоб вона покривала перець майже повністю. Додати сіль, лавровий лист і запашний перець. Довести до кипіння, зменшити вогонь. Накрити кришкою і готувати на помірному вогні до готовності (близько тридцяти хвилин).
Подавати готовий фарширований перець можна, присипавши зеленню.
Перець, фарширований сиром і м’ясом
- Болгарський перець - 2 шт.
- Фарш м'ясний - 300 г
- Помідори - 1 шт.
- Сир будь-який - 100 г
Читайте такожІдеальний сирний соус: найкращі рецепти приготування
Солодкі болгарські перці розрізати на дві половинки й очистити від насіння. Начинити половинки перцю підготовленим як зазвичай м'ясним фаршем.
Помідор нарізати кружечками і викласти його на кожен перчик поверх фаршу. Рясно посипати тертим сиром. Відправити у духовку. Запікати впродовж 20-25 хвилин.
Готову страву посипати зеленню. На гарнір можна подати рис, молоду картопельку.