Бургер можна приготувати вдома з котлети і готових булочок.
Бургер - це ситна, смачна і часто не дуже корисна їжа, популярна в різних мережах фастфуду. Апетитна яловича котлета в ніжній булочці завоювала любов усього світу. Щоб зробити цю страву більш корисною, можна приготувати її вдома з простих доступних продуктів. Склад домашнього бургера вам буде точно відомий, а смак не поступається страві відомої мережі фастфуду. Булочки для бургера можна спекти в духовці, проте набагато простіше купити готові бургерні булочки в супермаркеті. Котлета для бургера містить тільки фарш, інші добавки на зразок хліба і яєць протипоказані.
Для соусу:
Читайте такожСвяткові салати з крабовими паличками: оригінальні і смачні рецепти
Котлети обсмажити на сухій сковороді 3-4 хвилини з кожного боку. Для соусу змішати зазначені в рецепті інгредієнти. Соус повинен бути пряним і кислуватим. Помідор, цибулю і огірки нарізати на тонкі кружечки. Сир чеддер нарізати тонкими пластинками. Всі зрізи булочки змастити соусом, на середню булочку викласти цибулю і огірки, 3 кружечки помідора і лист салату, накрити верхівкою. На нижню частину булочки покласти котлету, сир, накрити другою частиною бургера.
Листя салату вимити і обсушити, булочки розрізати навпіл. Лук, помідор і огірки нарізати кружечками. Курячий фарш посолити і поперчити, вимісити руками і сформувати 5 однакових круглих плоских котлет діаметром як булочки. Обваляти котлети в панірувальних сухарях і обсмажити на рослинній олії з двох сторін. На нижню частину булочки викласти лист салату, потім кілька кілець цибулі, котлету, помідор і огірок, зверху ще один лист салату і верхню частину булочки. Скріпити бургер шпажкою.
Читайте також інші рецепти: