УНІАН розповів, що приготувати з м'яса на Різдвяний м'ясоїд 10 січня.
Українці відзначають незвичайне народне свято 10 січня під назвою Різдвяний м'ясоїд. У цю дату прийнято збиратися разом всією сім'єю за вечерею і їсти м'ясні страви. УНІАН пропонує три смачних і ситних рецепта, які можна приготувати до цього свята.
Інгредієнти:
Сирки залишити в морозилці на 20 хвилин, потім натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати. На сковороді розігріти вершкове масло і обсмажувати цибулю 5 хвилин. Остиглу смажену цибулю змішати з сирками і одним яйцем.
У фарш вмішати друге яйце, сіль, спеції, манку. Змастити соняшниковою олією фольгу або пергамент і викласти фарш тонким шаром. На фарш викласти сирну начинку з цибулею і акуратно загорнути рулет. Випікайте рулет 40 хвилин при 180°.
Інгредієнти:
Курку двічі пропустити через м'ясорубку разом з цибулею. Додати сметану, сухе молоко або тертий сир, прянощі, половину сухарів. Ретельно перемішати все до однорідності і прибрати фарш в холодильник на кілька годин.
Розкачати фарш в ковбаски і запанірувати в другій половині сухарів. Загорнути ковбаски в бекон або будь-яке копчене м'ясо, і викласти на деко або в форму для запікання. Запікати ковбаски в духовці 25-30 хвилин при 180°, періодично перевертаючи їх.
Замість стегенець можна взяти грудки або крильця.
Інгредієнти:
Для маринаду змішати соняшникову олію, соєвий соус, мед, подрібнений часник і мелений імбир. Залити стегенця маринадом, переміщати і проставити в холодильник на пару годин. Духовку розігріти до 220°. Викласти стегенця в форму для запікання і випікати 1 годину. Під час запікання кілька разів перевернути стегенця.