Догодити дитині і при цьому зробити обід корисним - непросте завдання.
Харчування в українських шкільних їдальнях залишає бажати кращого. Багато батьків дають дитині в школу їжу в контейнері. Догодити смакам маленького привереди і при цьому приготувати корисний обід – непросте завдання. УНІАН зібрав кращі варіанти смачного і поживного обіду для ваших непосид.
Щоб дитині було зручно їсти обід, можна купити ланч бокс з декількома відділеннями. Одне з відділень наповнюється основною стравою, а в інші кладуть овочі та фрукти.
Таку страву зручно їсти руками. У такому обіді дотриманий оптимальний баланс корисного м'яса, свіжих овочів і хліба.
Куряче філе розрізати на скибочки і відбити. Посолити і поперчити, залити йогуртом і залишити на 15 хвилин. Обсмажити філе на сковороді з двох сторін і нарізати соломкою. Огірок нарізати соломкою, помідор і авокадо – кубиками. У центр лаваша викласти овочі і м'ясо, полити йогуртом і посипати приправою. Загорнути лаваш конвертом і покласти в холодильник на ніч. Вранці перекласти в контейнер.
Сендвіч дуже зручно їсти руками. Для приготування такого бутерброда використовуйте тостовий хліб. У начинці для сендвіча використовуйте улюблені продукти дитини.
Для сендвіча хліб змастити домашнім майонезом. Викласти на хліб скибочку сиру, тонко нарізану буженину і кружечки огірка. Накрити зверху другим тостом і злегка притиснути рукою бутерброд. Повторити з другим сендвічем. Залишити бутерброди на ніч в холодильнику і з ранку перекласти в контейнер.
Для такого рецепта можна використовувати готові тарталетки або випекти домашні з пісочного тіста. У начинку тарталетки покладіть варені овочі, які подобаються дитині. Потім приготуйте заливку: збийте яйце з дрібкою тертого сиру і 30 мл молока або вершків. Овочі залити яєчною заливкою і випікати тарталетки 15 хвилин при 180 градусах.
Читайте такожАпетитні макарони по-флотськи: рецепти народної страви
Відмінний варіант перекусу для дітей, які люблять яйця.
Яйця вбити в миску, додати сметану і тертий сир і розмішати до однорідності. Деко для запікання вистилаємо папером для випічки і виливаємо збиті яйця. Випікаємо яєчний омлет близько 10 хвилин при 180°С. Омлет змастити сметаною або домашнім майонезом. Окремо змішати натерті плавлені сирки з подрібненим кропом.
Начинку викласти на омлет і згорнути рулетом. Залишити рулет на ніч в холодильнику і вранці нарізати кружечками. За бажанням в начинку можна покласти будь-які овочі або м'ясо.
Читайте також інші рецепти: