
Соковиті і ситні макарони по-флотськи - це добре відома в пострадянських країнах страва. Раніше для її приготування використовували недороге м'ясо і найдоступніші сорти макаронів. Якщо вам не дуже подобається класичний рецепт - експериментуйте з видами м'яса і соусами.
Макарони по-флотськи з вареним м'ясом
- Макарони - 300-400 г.
- Шматок м'яса за смаком - 400 г.
- Цибулина - 1 шт.
- Олія для смаження.
- Сіль, спеції за смаком.
М'ясо зварити до готовності, посолити в кінці. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді з маслом. Варене м'ясо пропустити через м'ясорубку і змішати зі смаженою цибулею. Макарони зварити до готовності в підсоленій воді. Злити воду і перемішати макарони з фаршем і приправами. Пересипати страву в сковороду, влити 50 мл бульйону після варіння м'яса і тушкувати кілька хвилин.

Макарони по-флотськи зі смаженим фаршем і томатним соусом
- Фарш домашній - 0.5 кг.
- Макарони - 250 г.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики.
- Зелень кропу і петрушки.
- Олія оливкова - 2 ст. л.
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Чорний перець горошком.
- Базилік сушений.
- Сіль - за смаком.
Читайте такожЯк маринувати опеньки-3 простих рецепта розкішної закускиЦибулю і часник дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на оливковій олії 5 хвилин. Викласти на сковороду фарш, посолити і поперчити. Фарш перемішувати виделкою, щоб він був розсипчастим. Смажити 10 хвилин. Додати в сковороду рубану зелень, базилік і томатну пасту. Обсмажувати ще 4 хвилини.
Макарони відварити до напівготовності в солоній воді. Викласти в сковороду до фаршу. Влити склянку води і тушкувати все разом під закритою кришкою 10 хвилин.
Читайте також інші рецепти: