Що приготувати з фаршу: крім котлет і тефтельок

Розповідаємо, що можна приготувати з фаршу, якщо на котлети ви вже дивитися не можете (і таке, виявляється, буває).

Котлети чи тефтелі найчастіше готують із фаршу господині. Коли потрібно нашвидкуруч - макарони по-флотськи. Власне, на цьому всі страви з фаршу й закінчуються - хоча їх насправді більше. Розповідаємо, що можна приготувати ще.

Проста картопляна запіканка з фаршем

Популярністю у господинь користуються страви з фаршу в духовці, картопляна запіканка - одна з таких. Приготувати її зможе навіть недосвідчений кулінар.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі;
  • 1/4 пачки вершкового масла (50 г);
  • 1 яйце;
  • 0,5 кг фаршу;
  • 200 г цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 г твердого сиру;
  • 0,5 ч. л. солі для фаршу + сіль за смаком для картоплі;
  • олія.

Як готується картопляна запіканка з фаршем у духовці

Картоплю потрібно почистити і відварити (солити наприкінці варіння), пом'яти. Подрібнену цибулю змішати з фаршем, додати сіль, обсмажити на олії, наприкінці покласти дрібно рубаний часник.

Остигле пюре змішати із сирим яйцем. У форму для запікання покласти половину пюре, потім - обсмажений фарш, а на нього - другу частину пюре. Зверху присипати натертим сиром. Запікати в духовці близько 20 хвилин за 200°С.

Оригінальні "гнізда" з фаршу

Зазвичай готують "гнізда" з фаршу в духовці, але можна запекти й на сковороді. На цю страву йде всього півгодини часу.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • сіль і чорний мелений перець;
  • "гнізда" з макаронів - 8-10 шт;
  • соняшникова олія;
  • 1 зубчик часнику;
  • твердий сир;
  • зелень.

Для соусу:

  • 180 г сметани;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 300 мл води (гарячої);
  • сіль;
  • базилік сушений (за бажанням).

Як приготувати "гнізда" з фаршем

Фарш змішати з подрібненою цибулею, додати яйце, сіль, перець, усе перемішати. Зробити фрикадельки розміром під макаронне "гніздо". Макаронні "гнізда" викласти на сковорідку з олією. Поверх покласти фрикадельки.

Для соусу змішати сметану, томат-пасту і воду, посолити, додати базилік (за бажанням), перемішати. Вилити на сковорідку, готувати під кришкою 20-25 хвилин. Наприкінці готування поспати натертим сиром, рубаним часником і зеленню. Знову накрити кришкою на кілька хвилин - сир має розплавитися.

Ситний пиріг з фаршем

Ще одна ідея, що приготувати з фаршу в духовці - закритий пиріг. Тісто для нього готується просто, а випічка виходить дуже ситною.

Інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка борошна;
  • 0, 5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. соди.

Для начинки:

  • 300 г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • сіль, чорний мелений перець (інші спеції).

Як готувати пиріг з фаршем у духовці

У кефір додати соду, перемішати, залишити на 5 хвилин. Посолити, вбити яйце і всипати борошно. Перемішати. Фарш з'єднати з подрібненою цибулею, обсмажити.

Форму для випічки викласти пергаментом і вилити тісто (трохи більше половини). Зверху покласти фарш і розрівняти. Потім акуратно залити тістом, яке залишилося.

Посипати за бажанням кунжутом. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 40 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: