Як приготувати смачні фрикадельки - рецепти / ua.depositphotos.com

Тефтелі - настільки популярна страва, що у всіх нас будуть різні думки щодо їхнього приготування. Хтось любить фрикадельки зі свинячим фаршем, хтось додає багато рису. Але кожен такий рецепт, якщо він вам до душі, має право бути. УНІАН зібрав найпоширеніші рецепти тефтелей.

Раніше УНІАН писав, як приготувати томатний соус до м'яса або спагетті.

Приготування фрикадельок займає 40-50 хвилин: вам слід заздалегідь підготувати свинячий / яловичий фарш і овочі. Але не сумнівайтеся, ця страва вам "віддячить" - гості будуть задоволені.

Відео дня

Рецепт тефтелей в томатному соусі - без рису і з рисом 

Вам знадобляться:

  • фарш - 500 гр;
  • рис - 250 гр;
  • томатна паста / кетчуп - 3-4 ст. л;
  • сметана - 150 гр.;
  • борошно - 0,5 склянки;
  • сіль, перець;
  • цибуля, морква.

Щоб приготувати тефтелі в томаті, підготуйте фарш: додайте нарізану цибулю в м'ясо. Потім поперчіть і посоліть масу, розбийте в неї сире яйце. Не забудьте все перемішати. Фарш обваляйте в борошні, обсмажте фрикадельки в олії на заздалегідь підготовленій сковороді.

Окремо підготуйте соус. Для цього змішайте кетчуп зі сметаною і склянкою кип'яченої води. Тушкувати тефтелі в томатному соусі варто 10-15 хвилин.

Для тефтелей з рисом в томатному соусі спершу відваріть сам рис (в традиційному співвідношенні 1:3). Потім додайте в уже готовий рис порізану цибулю і фарш, все добре перемішайте, посоліть і поперчіть.

З остиглого рису і фаршу сформуйте тефтелі (найкраще вологими руками) і ретельно обсмажте з усіх боків. Томатну пасту додавати вже наприкінці приготування.

Тефтелі з рисом в томатному соусі будуть насиченішими, якщо в соус додати бульйон. Тефтелі з рисом виходять "повітряними".

Як правильно запекти тефтелі в духовці

Вам знадобляться:

  • фарш - 450 гр.;
  • рис - 100 гр.;
  • цибуля, сіль, спеції за смаком, морква, часник;
  • сіль, спеції і зелень за смаком;
  • олія соняшникова;
  • томатний соус / томати / кетчуп - 250 гр.;
  • вода - 300 мл.

Перед приготуванням тефтелей в духовці, подбайте про основу - відваріть рис. Після додайте рис і зелень з цибулею в розморожений фарш.

Для соусу візьміть цибулю, моркву і часник (обсмажте їх на сковорідці і додайте потім томати (кетчуп). Тушкувати все слід не більш ніж 5 хвилин.

Як приготувати тефтелі, щоб вони не були пухкими і не розвалювалися? Досвідчені кухарі радять фарш пом'якшити білим хлібом, вимоченим в молоці, або додати сир / масло. Деякі господині вдаються до хитрощів - додають ложку манки в фарш.

Тефтелі в духовці слід запікати до 10 хвилин при 200 градусів. Подавати страву бажано з пюре або спагетті.

Тефтелі на сковороді - як приготувати з підливою

Вам знадобляться:

  • рис - 250 гр.;
  • куряче філе - 500 гр.;
  • сало - 50 гр.;
  • цибуля, морква - 1 шт.;
  • перець, сіль за смаком;
  • рослинна олія - 2 ст. л.

Подрібніть в блендері або м'ясорубці цибулю, сало і філе - це буде ваш фарш. Потім додайте вже відварений рис.

Сформуйте м'ясні кульки і помістіть на сковороду, злегка обсмажте в рослинному маслі. Приготовлені тефтелі перекладіть в каструлю з морквою і нарізаною цибулею, налийте туди води (бульйону - за бажанням). Всього 15-20 хвилин на плиті - і ваші тефтелі з підливою вийдуть суперсочними.

Тефтелі в сметанному соусі - простий рецепт

Вам знадобляться:

  • фарш - 500 гр.;
  • рис - 250 гр.;
  • яйце, цибуля і морква - 1 шт.;
  • томатна паста / кетчуп - 150 гр.;
  • сметана - 50 гр.

Відваріть рис. Окремо перемішайте фарш, терту моркву, нарізану цибулю і сире яйце. Потім додайте в цю масу рис, поперчіть і посоліть. В іншій тарілці приготуйте соус - сметану змішайте з кетчупом або томатами, додайте борошно і воду.

Зліпіть невеликі м'ясні кульки, обкатайте їх у борошні і обсмажте на сковороді. Наприкінці додайте соус.

Вас також можуть зацікавити новини: