Тушкована капуста по-німецьки добре поєднується з картоплею або макаронами, а також може бути самостійною стравою.
Тушкована капуста і копчені ковбаски - дві кулінарні гордості Німеччини. Поєднуючи ці дві страви, ми отримаємо ідеальний гарнір. Пропонуємо приготувати страву з двох видів капусти - квашеної і свіжої. У такому рецепті всі смаки з'єднуються в ідеальну гармонію. У страву не додають моркву і спеції, оскільки квашена капуста вже їх містить. Тому рецепт вважається простим.
Рецепт квашеної капусти ми публікували раніше. Для тушкування використовують класичний варіант, без яблук або журавлини.
Капусту для рецепта краще брати молоду, щоб вона добре протушкувалася. Цибулю нарізати середнім кубиком. Обсмажте на сковороді з олією на середньому вогні до золотистого кольору (5-7 хвилин).
Квашену капусту віджати руками від розсолу і додати в сковороду. Смажити 7 хвилин на середньому вогні. Додати кмин і мелений перець. Спочатку капусту потрібно часто помішувати - вона швидко пригорає. Квашена капуста готується довше за свіжу, тому її відправляємо на сковороду раніше.
Ковбаски нарізати тонкими кружечками. Додати в сковороду і перемішати з капустою. Смажити все разом близько 5 хвилин. Ковбаски повинні зарум'янитися. Свіжу капусту помити і тонко нашаткувати. Додати в сковороду, перемішати і обсмажувати все разом близько 10 хвилин. В кінці страву посолити. Не пересоліть, оскільки ковбаски теж дають солоність.
Тушкована капуста з ковбасками подається до картоплі, макаронів або птиці. Хоча німці їдять її як самостійну страву.