Як можна швидко заквасити капусту / depositphotos.com

Квашена капуста - смачна і ароматна закуска, яку можна легко заготовити на зиму. Звичайно, можна купити готову в магазині, але навіщо, якщо домашня смачніше і корисніше. Рецептів таких ласощів існує безліч, тому вибрати найбільш підходящий не складе труднощів. УНІАН розповість, чи потрібно додавати цукор в квашену капусту і які ще хитрощі її приготування бувають.

ВАЖЛИВО: народні повір'я свідчать, що капусту не можна квасити в поганому настрої, інакше консервація буде несмачною. Крім того, для засолювання не підходять і жіночі дні - середа, п'ятниця, субота. Найкраще квасити капусту по чоловічим дням - у вівторок, четвер і неділю.

Квашена капуста - рецепт класичний

  • Капуста білокачанна середнього розміру - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль - 45 г
  • Цукор - 1 ч. л

Капусту вимити, дрібно нашаткувати, змішати з натертою морквою. Змішати сіль і цукор, посипати ними капусту і розминати її руками до тих пір, поки вона не стане м'якою. Перекласти капусту в глибоку ємність, заповнюючи до країв, зверху утрамбувати ступкою або ложкою. Накрити маленькою тарілкою, зверху поставити ще одну - побільше - далі встановити прес (можна використовувати банку з водою).

Відео дня

Конструкцію встановити в іншу ємність, куди буде стікати сік. Залишити капусту на 3 дні, два рази в день перемішуючи її ложкою, щоб впустити повітря. Коли капуста буде готова, перекласти її в стерилізовані банки і закрити капроновими кришками. Зберігати при температурі від 0 до + 5 ° C.

Квашена капуста - рецепт швидкого приготування

  • Капуста білокачанна - 2 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Вода - 1 л

Підігріти воду, додати в неї сіль і цукор, розмішати до повного розчинення сипучих. Нашаткувати капусту і моркву, викласти в ємність і залити остиглим розсолом. Перемішати, накрити кришкою і залишити на кухні на 3 дні. Кожен день капусту потрібно перемішувати, щоб вона рівномірно проквасилась. На третю добу блюдо буде готове.

Ідеальна квашена капуста в банці за "бабусиним" рецептом

  • Капуста білокачанна - 4 кг
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль - 60 г

Нашаткувати капусту, моркву натерти на крупній тертці. З'єднати овочі в глибокій мисці, до них додати сіль. Розім'яти овочі руками, поки вони не стануть м'якими, потім утрамбувати в трилітрову банку. Залишити на 3 дні в теплому місці, не закриваючи кришкою, а під низ банки поставити тарілку, куди буде витікати сік. Через 3 дні капуста буде готова - її можна пробувати, а потім закривати кришкою і зберігати в холодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: