Одна з найважливіших деталей в шашлику - це маринад, адже від нього залежить смакова гамма і м'якість страви.
З настанням тепла само собою хочеться шашликів, проте багато хто не знає в чому замаринувати м'ясо на шашлик. УНІАН розповість, в чому краще маринувати м'ясо.
Цей безпрограшний варіант займе всього 45 хвилин. Для нього знадобляться:
Спочатку в емальований посуд вилити олію і висипати туди спеції. У такому вигляді маринад залишити на 20 хвилин. За цей час потрібно порізати нечищену цибулю на великі кільця. При цьому одну цибулину потрібно дрібно накришити, щедро посолити і кинути в ємність до масла. Потім додати м'ясо в ароматний мікс, перемішати і дати настоятися мінімум 2 години, але можна і більше.
Замаринувати шашлик зі свинини, щоб був соковитим - завдання не складне, головне знати прості рецепти.
Перший з них - маринад для шашлику зі свинини на кефірі. Цей кисломолочний напій пом'якшує м'ясо. Шашлик вийде м'яким і соковитим. За цим рецептом потрібні:
Спочатку дрібно нарізати кінзу і змішати її з усіма інгредієнтами, а потім покласти в маринад шматочки м'яса і як мінімум 2 години дати постояти.
Другий рецепт з газованою мінеральною водою, який розкриє справжній смак м'яса. Потрібно взяти:
У ємність покласти перець, горіх і порізану на півкільця цибулю. Додати м'ясо, підсолити і перемішати. Дати настоятися м'ясу декілька годин.
Тут при приготуванні головне не переборщити з порцією оцту, інакше шашлик може вийти жорстким. Для маринаду будуть потрібні:
У велику каструлю викласти шматки м'яса, зверху посипати крупно нарізаною цибулею. Полити їх оцтом і маслом, покласти спеції і перемішати. У закритій каструлі шашлик повинен маринуватися близько 7 годин. А вже перед приготуванням не забудьте посолити.
Досвідчені в готуванні шашликів люди, радять спробувати для маринаду томатний сік. Для цього рецепта беруть:
Для маринаду потрібно подрібнити перець і змішати його з соком і аджикою, потім додати шматки м'яса. Для просочення залишити все на пару годин. За цей час м'ясо ідеально пом'якшиться, і вийде смачний шашлик.
Раніше УНІАН писав, як замаринувати цибулю для оселедця і шашлику.