Маринована цибуля стане гарним доповненням для інших страв / фото ua.depositphotos.com

Замаринувати цибулю для різних страв досить просто. Маринований овоч можна використовувати як доповнення до м'яса, риби або різноманітних закусок. УНІАН розкриє деякі секрети, які стануть в нагоді кожній господині.

Раніше УНІАН ділився простим рецептом, як замаринувати курку для шашлику.

Як замаринувати цибулю - покроковий рецепт від кулінара

Кулінар Євген Клопотенко радить брати для маринування цибулі виноградний або яблучний оцет. Крім того, потрібні:

Відео дня
  • головка червоної цибулі;
  • 50 г цукру;
  • 50 г солі; 
  • 100 г оцту;
  • 150 мл води; 
  • трохи перцю-горошку і гвоздики.

Цибулину розрізати на скибочки, в ємність налити воду, додати всі складові, крім приправ, і нехай остигає. Потім залити маринадом цибулю, посипати спеціями і залишити на кілька годин, після чого зцідити.

Клопотенко додав, що вищевказані приправи замінні лаврушкою або куркумою, особливо якщо маринувати ріпчасту цибулю. Тоді вона буде з жовтим відтінком.

Замаринувати цибулю для салату - швидкий рецепт

Порада:для скорочення процес до 30 хвилин, візьміть не холодну, а гарячу воду. Далі нам потрібні:

  • 3 цибулини;
  • 1 ч. л. цукру і солі;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 3 ст. л. води.

Нарізати цибулю для салату, змішати інгредієнти і вилити в цибулю, перемішати і поставити охолоджуватися.

Як замаринувати цибулю для шашлику -поради та рецепт

Краще вибрати червону або фіолетову цибулю, порізати не тонкими скибочками, так вона буде хрустіти. Також потрібно: 

  • цибуля - 2 шт.;
  • яблучний оцет - 1 ст. л.;
  • вода -півтори склянки;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • сіль - 3 ч. л.

Почати з нарізки цибулі нетонкими скибочками, в глибокій тарілці змішати сіль і цукор, залити теплою водою і оцтом.

Порада: на цьому етапі для прискорення процесу сіль і цукор розмішати в гарячій воді, а потім додати оцет. 

Далі скласти цибулю в каструльку, залити маринадом до країв і закрити кришкою. Залишити на 60 хвилин, після додати трохи кропу і олії. Так цибуля зберігається в холодному місці до 14 днів.

Як замаринувати цибулю для оселедця - покрокове приготування

Оселедець подається обов'язково з цибулею. Для маринування потрібно:

  • 3 цибулини;
  • 2 ст. л. цукру і олії;
  • 250 мл води;
  • 3 ст. л. оцту;
  • 1 ч. л. солі;
  • мелений перець.

Спочатку цибулю очистити і порізати скибочками, в глибокій тарілці змішати інгредієнти і покласти до них цибулю, залишити на хвилин 30, потім маринад зцідити, полити олією, посипати перцем і нехай постоїть ще хвилин 30.

Вас також можуть зацікавити новини: