Мабуть, серед картопляних страв деруни можна назвати однією з найпопулярніших, адже хрустка золотава скориночка мало кого може залишити байдужим.
Деруни – це дуже популярна страва в українській кухні, основним інгредієнтом якої є картопля. Мабуть, серед картопляних страв деруни можна назвати однією з найпопулярніших, адже хрустка золотава скориночка мало кого може залишити байдужим.
Для приготування смачних картопляних оладків потрібні такі продукти:
– картопля (приблизно 1 кілограм);
– яйці (2-3 штуки);
– цибуля (одна крупна або декілька маленьких);
– борошно (дві столові ложки з гіркою);
– часник (один зубчик);
– олія для пательні (2-3 ст. ложки);
– сіль, перець, спеції.
Картоплю і цибулю потрібно почистити і натерти на дрібній терці. Тертя цих двох продуктів варто чергувати, час від часу перемішуючи масу. Сюди можна також потерти часник. Після цього необхідно додати яйця з борошном, перець або інші спеції, і добре перемішати усе це до консистенції тіста.
На сковорідці треба розігріти олію. Набирати картопляну масу для смаження можна столовою ложкою – так буде зручніше викладати на пательню оладки овальної форми. Їх потрібно обсмажити з обох сторін до рум’янцю, аби отримати хрустку скоринку, після чого викласти на тарілку.
Подавати на стіл деруни краще за все теплими – зі сметаною, як заведено в українській кухні, або з овочами.
Смачного:)