Розповідаємо, як приготувати картоплю в духовці по-селянськи та в рукаві.
Запечена картопля в духовці - це смачна і дуже проста страва. Потрібно підготувати продукти, помістити їх у форму для запікання і поставити в духовку. У результаті можна отримати ситний обід або вечерю для всієї родини, не докладаючи багато зусиль.
Ми підібрали 3 рецепти, за якими виходить приголомшлива запечена картопля.
Почнемо з того, як запекти картоплю в духовці. Рукав дає змогу забезпечити рівномірне прогрівання продукту та більш швидке приготування. Для страви беремо:
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Очищаємо картоплю, цибулю, моркву та печериці. Картоплю ріжемо кубиком, цибулю - великими шматочками, моркву - кружечками, помідори - часточками, а гриби - на чотири частини.
Приправляємо овочі за смаком і додаємо до них подрібнені зубчики часнику. Викладаємо все в рукав і поливаємо олією. Зав'язуємо рукав з одного боку, а другий - затискаємо рукою і злегка струшуємо, щоб олія розподілилася. Зав'язуємо другий бік рукава і запікаємо в духовці близько години.
Ця смачна страва додасть різноманітності вашому меню. Картопля в духовці просочиться ароматом бекону, а сметана та сир додадуть ніжності та соковитості. Для приготування беремо:
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Овочі очищаємо та нарізаємо невеликими шматочками або кружечками. Бекон ріжемо кубиками. Пересипаємо ці інгредієнти в миску, додаємо спеції, сметану, рубану зелень, подрібнений часник. Добре перемішуємо.
Викладаємо все у форму для запікання і готуємо до м'якості картоплі. На це піде близько 25-30 хвилин. Далі посипаємо тертим сиром і прибираємо в духовку ще хвилин на десять.
Це дуже яскрава й ароматна страва, яку варто хоча б один раз приготувати. Для неї потрібно взяти:
Картоплю постарайтеся відібрати однакового розміру. Добре помийте її, але не очищайте від шкірки. Відварюємо картоплю до напівготовності (15-20 хвилин).
Дістаємо з каструлі та просушуємо паперовими серветками. Розрізаємо бульби на четвертинки. Беремо форму для запікання і вливаємо олію. Розмазуємо її пензликом по дну та краях ємності. Викладаємо шматочки картоплі у форму.
Духовку розігріваємо до 210 градусів. У форму до картоплі додаємо часник. Приправляємо спеціями і викладаємо зверху гілочки трав. Якщо немає свіжого чебрецю/розмарину, можна взяти сухий.
Готуємо картоплю по-селянськи в духовці в режимі конвекції або гриля близько 10-15 хвилин. Картопля має вкритися рум'яною скоринкою. Подавати страву найкраще гарячою.