Запашна запечена картопля може бути справжньою окрасою святкового столу.
Готувати картоплю можна як завгодно – смажену, варену, у фритюрі або запечену в духовці. Вся ця картопля буде неймовірно смачною.
Читайте такожДомашня грибна ікра: рецепти смачної закуски
Запечена у такий спосіб картопля буде смачною, ситною й більш корисною. До того ж ця страва буде доречною і у щоденному вжитку, і на святковому столі.
Картоплю почистити і нарізати на тонкі пластини. Якщо картопля молода, то її досить помити, а нарізати можна разом зі шкіркою. Викласти картоплю шарами або гармошкою в форму, змащену вершковим маслом.
Сметану покласти в миску, додати сіль і чорний мелений перець за смаком. За бажанням можна додати ще які-небудь спеції та приправи. Ретельно перемішати інгредієнти. Залити сметанним соусом картоплю у формі для запікання.
Розігріти духовку до 180°C. Форму з картоплею можна накрити фольгою, щоб картопля швидше пропеклася, але не пересохла. Відправити форму з картоплею в духовку.
Тим часом натерти твердий сир на тертці.
Через 25 хвилин вийняти форму з духовки, зняти фольгу. Присипати картоплю тертим сиром. Покласти картоплю в духовку ще на 10 хвилин, щоб з’явилася рум'яна скоринка.
Курку порубати на шматочки невеликого розміру. Порізати цибулю, можна півкільцями, але не дуже тонко.
Читайте такожСмачні салати на зиму: рецепти овочевої закуски
Очищену картоплю порізати шматочками.
На деко налити стакан води, викласти шар картоплі, цибулі, посолити. Викласти м'ясо. Все добре полити соусом. Відправити картоплю з куркою в розігріту до 200°C духовку на 45 хвилин.
Поставити кип'ятити воду для картоплі. Тим часом її помити, почистити й нарізати вздовж на товсті скибочки. Відварити у киплячій воді до напівготовності протягом 10 хвилин, злити воду.
Читайте такожКурка в духовці: прості рецепти ніжного м'яса
У форму для запікання викласти картоплю та філе риби, залити вершками. Відправити у розігріту до 190°C духовку запікати на 30 хвилин. Готову страву посипати свіжою рубаною петрушкою.