Ароматна молода картопля з хрусткою шкіркою стане вашим улюбленим гарніром.
З початком посівного сезону в магазинах і на ринках продають першу молоду картоплю. Цей ароматний сезонний гарнір завжди виходить смачним. Існує багато способів, як приготувати молоду картоплю. У цій статті пропонуємо скористатися духовкою.
Запечені бульби виходять ніжними всередині та хрусткими зовні. Готується молода картопля в духовці зі шкіркою - так набагато корисніше. Перед запіканням овочі маринують, а після приготування поливають ароматною заправкою.
Інгредієнти:
Картоплю ретельно вимийте та потріть щіточкою. Викладіть на серветку та обсушіть. У кожній бульбі зробіть кілька проколів зубочисткою, щоб маринад краще просочився.
Для маринаду змішайте 2 ложки соняшникової олії, сіль, два види перцю і подрібнений часник. Можна також всипати будь-які інші овочі за смаком. Викладіть картоплю в каструлю або великий пакет і залийте рідиною. Залиште маринуватися на 10-15 хвилин.
Форму для запікання вистеліть пергаментом. Викладіть картоплю в один шар і випікайте 30 хвилин при 180° в режимі "верх-низ". Потім поміняйте режим на конвекцію і виставите 210°. Випікайте ще 10-15 хвилин, поки бульби не стануть рум'яними. Готовність перевіряйте виделкою - вона має легко протикати картоплю.
Для заправки змішайте рубану зелень із зеленою цибулею та 2 ложками олії. На рослини злегка натисніть ложкою, щоб вони пустили сік. Готову запечену молоду картоплю перемішайте із заправкою і подавайте на стіл.
Інгредієнти:
Картоплю ретельно промийте й обсушіть у друшляку. Змішайте соєвий соус із соняшниковою олією, медом і рубаним часником. Залийте картоплю маринадом і викладіть на деко для запікання в один шар. Посипте улюбленими спеціями.
Випікайте картоплю 30 хвилин за 180°, потім ще 10 хвилин за 210°. За необхідності додайте час, якщо бульби погано протикаються зубочисткою.
Інгредієнти:
Картоплю ретельно промити і прибрати всі забруднення щіточкою. Промити також гриби. Великі гриби наріжте на четвертинки, дрібні залиште цілими. Змішайте картоплю з грибами, соєвим соусом і розмарином. Перекладіть у жароміцну форму, накрийте фольгою і запікайте 40 хвилин за 180°. Потім зніміть фольгу і печіть ще 20 хвилин.