Цю страву можна готувати в духовці та на сковороді.
Рулетики з баклажанів - це смачна сезонна страва, яка давно знайома українським господиням. Існує безліч варіантів її приготування. Сьогодні ми розглянемо кілька з них.
Готуються найпростіші рулетики з баклажанів із помідорами. Ця страва знайома багатьом, оскільки є дуже поширеним варіантом. Для її приготування беремо:
Баклажани нарізаємо на пластини, підсолюємо їх і залишаємо, щоб вийшла гіркота. Промиваємо і просушуємо. Готуємо соус із майонезу, гірчиці, часнику та подрібненої петрушки. Помідор нарізаємо на смужки.
Баклажани обсмажуємо і викладаємо на серветки, щоб вийшла зайва олія. На дошці або тарілці викладаємо одну пластину баклажана, змащуємо соусом, вкладаємо помідор і згортаємо рулет. Повторюємо з усіма овочами, сервіруючи тарілку.
Цей рецепт також дуже простий і схожий на попередній, проте готується з іншою начинкою. Щоб зробити цю страву візьміть:
Баклажани миємо, нарізаємо і присолюємо, щоб позбутися гіркоти. Потім промиваємо й обсмажуємо.
Поки з них стікає олія, готуємо начинку. Для неї натираємо сир, подрібнюємо часник і змішуємо це все з майонезом. На край смужки баклажана викладаємо начинку та згортаємо.
За бажанням можна приготувати рулетики з баклажанів із вершковим сиром, замінивши ним твердий сир і майонез. Так страва буде менш калорійною.
Це дуже смачна та цікава страва, яка чудово підійде, щоб здивувати гостей. Щоб приготувати рулетики з баклажанів із горіхами, беремо:
Готуємо баклажани, як у попередніх рецептах. Далі їх викладаємо на змащений олією пергамент і змащуємо ще й зверху. Запікаємо в духовці за 200 градусів близько 20 хвилин.
Залишаємо їх вистигати і готуємо начинку. Горіхи, часник, зелень і спеції перебиваємо в комбайні. Додатково можна додати одну-дві столові ложки води, якщо маса занадто суха та розсипчаста.
Викладаємо начинку на баклажани та згортаємо їх у рулетики. Подавати краще зі свіжим салатом.
Для приготування цієї смачної самодостатньої страви не потрібно багато часу. Вона добре підійде на обід або вечерю. Для приготування беремо:
Баклажани нарізаємо на тонкі (5 мм) пластини, солимо і ненадовго залишаємо, щоб пішла гіркота. Далі промиваємо й обсушуємо. Обсмажуємо до золотистості й викладаємо на паперові рушники, щоб стекла зайва олія.
У цей час нарізаємо цибулю, обсмажуємо її до м'якості та змішуємо з фаршем, подрібненим часником. Приправляємо і добре вимішуємо.
На скибочки баклажана викладаємо по одній чайній ложці м'ясної начинки і загортаємо рулетики. Викладаємо їх у глибоку сковороду так, щоб шов був знизу. У томатну пасту додаємо воду, сіль, цукор, сушені трави і, за бажанням, трохи часнику. Змішуємо цей соус і виливаємо його до баклажанів. Накриваємо кришкою і готуємо близько півгодини на середньому вогні. Рулетики з баклажанів готові.