Страва має особливу вершкову консистенцію.
Ризото - це традиційна страва італійської кухні, приготування якої потребує знання певних правил.
Готують ризото з круглозернистого крохмалистого рису особливого сорту з додаванням бульйону. Рис при цьому не можна промивати, щоб не пішов крохмаль, який дарує страві особливу вершкову консистенцію.
Найкращими для цієї страви вважаються такі сорти рису, як "арборіо", "карнаролі", "бальдо" і "віалоне нано". Щоб надати додаткову в’язкість, у рис додають бульйон або воду, і готується різотто при постійному помішуванні.
Цибулину нарізати кільцями, обсмажити на олії.
Нарізати дрібними кубиками перець. Додати його до цибулі. Туди ж додати гриби. Смажимо всі овочі 5 хвилин, поки гриби не стануть м'якими.
Читайте такожРум’яні й соковиті курячі стегенця: як приготувати страву в духовці
Зменшити вогонь й, акуратно помішуючи, потихеньку частинами вливати бульйон у рис. Залишати сковороду на маленькому вогні до готовності – рис повинен увібрати весь бульйон.
Потім додати до рису овочі, добре перемішати. Додати натертий на тертці сир, зелень, сіль, перець, перемішати і потримати ще на маленькому вогні ще 2 хвилини.