Ця проста, але неймовірно смачна страва підкорить і близьких, і гостей.
Коли хочеться чогось по-домашньому ситного й ароматного, багато хто згадує картопляні деруни. Рецепт цих хрустких зовні і соковитих усередині апетитних оладок давно став улюбленим у багатьох сім'ях. До того ж, його дуже просто урізноманітнити, доповнюючи всілякими смаками залежно від бажання і фантазії.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати деруни, рецепт яких перевірений часом, а також поділимося двома "секретами", як зробити їх по-справжньому ідеальними.
Для початку розберемо, як приготувати класичні деруни з картоплі. Рецепт цієї ностальгічної страви досить простий: беремо картоплю, цибулю, яйце, сіль, трохи борошна - і, звісно ж, любов до кулінарії.
Інгредієнти:
Власне, це все, що знадобиться для такої простої, але неймовірно смачної страви, яка ідеально підходить як для сімейного сніданку, так і для затишної вечері.
Спосіб приготування:
Готові деруни краще викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Подавайте гарячими - зі сметаною, зеленню або улюбленим соусом.
Щоб отримати хрусткі деруни, рецепт яких не розчарує, є один важливий "секрет": після того як ви натрете картоплю, обов'язково добре відіжміть зайву рідину. А потім додайте дрібку соди - саме вона допомагає домогтися ідеальної текстури. До слова, якщо ви хочете саме хрусткі деруни - рецепт із содою буде справжнім порятунком.
Також для особливої м'якості всередині можна додати ложку сметани в тісто. І ви отримаєте особливо пишні деруни, рецепт яких у вас запитуватимуть усі, кому пощастить ними поласувати.
Якщо хочете нагодувати всю сім'ю і зробити страву ситнішою, рекомендуємо спробувати такі деруни. Просто викладіть ложку картопляної маси на сковороду, зверху покладіть фарш, а потім накрийте ще однією ложкою картоплі. Вийдуть своєрідні "котлети" в картопляній шубці - смачно й оригінально!
Як ми вже й казали, цю просту страву можна адаптувати під будь-які вподобання - з додаванням часнику, зелені, сиру, фаршу або навіть грибів.
У будь-якому разі, хрусткі, ароматні, золотисті картопляні деруни - те, що хочеться повторити і не раз. Завдяки простим хитрощам і варіаціям, ви отримаєте страву, яка підкорить і близьких, і гостей. Спробуйте приготувати сьогодні - і закохаєтесь у цей смак заново!
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати найсмачніші рулетики з баклажанів.