Гарбузова каша чудово підходить для сніданку.
Гарбуз багатий на клітковину і калій, а також містить харчові волокна, які знижують рівень холестерину. Запам'ятовуйте, як зварити кашу так, щоб їли навіть ті, хто не любить гарбуз.
Інструкція, як варити гарбузову кашу з рисом на молоці за цим рецептом.
Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними кубиками. Перекласти в каструлю, влити воду, накрити кришкою, довести до кипіння, потім вогонь зменшити до мінімального і тушкувати гарбуз 10 хвилин. Після того як гарбуз стане м'яким, влити молоко, всипати сіль і цукор. Можна за бажанням додати корицю, ваніль або мускатний горіх.
Довести до кипіння, потім розсипати рис рівномірно по поверхні, не перемішуючи. Залишити в такому вигляді і варити до готовності рису приблизно 30 хвилин під закритою кришкою на мінімальному вогні. Коли каша гарбузова з рисом на молоці буде готова, шматочки гарбуза можна розім'яти ложкою в пюре або залишити так - на ваш розсуд.
Запам'ятовуйте, як зварити гарбузову кашу з пшоном за цим рецептом.
Гарбуз очистити від шкірки, нарізати шматочками або натерти на тертці. Викласти в каструлю, залити водою так, щоб вона не повністю покривала гарбуз. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10 хвилин.
Поставити молоко на вогонь, але не кип'ятити. Промити пшоно 3 рази, востаннє використовувати холодну воду. Гарбуз подрібнити блендером, додати пшоно, влити молоко, перемішати. Після того як каша гарбузова з пшоном на молоці закипить, додати цукор, поставити мінімальний вогонь і варити 30 хвилин до готовності, помішуючи. Подавати кашу з маслом.