Для приготування такої страви не потрібні дорогі продукти.
Молода картопля в липні-серпні вже дуже смачна, тому її сміливо можна варити, смажити і запікати. Найкраще, звісно, це робити в духовці - так вийде і смак поліпшити, і фігурі не нашкодити.
Найпростіший варіант - не використовувати жодних додаткових продуктів, а просто змастити картоплю олією і запекти.
Інгредієнти:
Спочатку розберемося, чи потрібно відварювати молоду картоплю перед запіканням. Так, бажано так робити майже завжди - це прискорить час приготування і дасть упевненість, що коренеплід точно приготувався до кінця.
Картоплю потрібно вимити, скласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння. Потім варити 10 хвилин, а після цього відкинути на друшляк, щоб стекла зайва вода. Відварений коренеплід викласти на деко і злегка натиснути на кожен ложкою або товкачем для пюре. Зверху полити олією, посипати сіллю і спеціями, відправити в духовку на 20 хвилин. Запікати краще за 200 градусів Цельсія, щоб домогтися хрусткої скоринки.
Такий рецепт чудово підходить для гурманів - коренеплід набуває незвичайного пікантного присмаку, прекрасно поєднується і з м'ясом, і з рибою.
Інгредієнти:
Бульби перед приготуванням потрібно ретельно промити і відкинути на друшляк. Потім поставити на плиту широку сковороду, змащену олією, і розігріти її. Викласти картоплю й обсмажувати під кришкою 10 хвилин. Кожні п'ять хвилин потрібно струшувати сковороду, щоб скоринка утворювалася рівномірно.
В окремій ємності змішайте мед, подрібнений часник і соєвий соус. Картоплю викласти в ємність для запікання і, полив соусом, відправити в духовку ще на 10-15 хвилин. Періодично потрібно відкривати духовку і поливати соусом картоплю. Наприкінці приготування готову вечерю можна посипати кунжутом.
Коренеплід, приготований таким чином, називається "хассельбек". Це метод, коли картоплю нарізають "гармошкою" і запікають будь-яким зручним способом.
Інгредієнти:
Молода картопля з кропом готується дуже швидко. Вам потрібно вимити коренеплоди і зробити на кожному горизонтальні надрізи, до кінця не опускаючи ніж. Вийде своєрідна "гармошка". У такому вигляді викласти овоч у глибоку миску. Зверху полити її олією, посипати сіллю і перцем, ретельно перемішати, щоб соус просочив картоплю.
Викласти овоч на деко, запікати 20 хвилин за 200 градусів Цельсія. Потім в окремій ємності змішати нарізаний кріп і сухарі, посипати сумішшю коренеплід, знову запікати за тієї ж температури 15 хвилин.