УНІАН зібрав три смачні "гарячі" рецепти для любителів гострого.
Гострі страви дуже популярні в країнах Азії та Центральної Америки, але в українській кухні мало пряної їжі. Тому в пошуках гострих рецептів зазвичай доводиться звертатися до різних кухонь світу. УНІАН зібрав три смачних і "гарячих" рецепта для всіх любителів гострого.
Лобіо - це грузинське блюдо з вареної квасолі з різними прянощами і гострим перцем.
Інгредієнти:
Квасолю промити кілька разів і замочити на ніч у холодній воді. Відваріть квасолю в підсоленій воді до готовності (60-90 хвилин). Цибулю і болгарський перець нарізати дрібними кубиками, а помідори перебити блендером. Волоські горіхи перебити блендером або пропустити через м'ясорубку, а часник подрібнити. Дрібно порубати зелень.
На сковороді з товстим дном розігріти соняшникову олію. Обсмажте цибулю і болгарський перець 5 хвилин, потім додайте в сковороду томатне пюре і томатну пасту. Ще через кілька хвилин викласти в скороду варену квасолю і тушкувати близько 10 хвилин. Останніми додати в сковороду волоські горіхи, часник, гострий перець, хмелі-сунелі, зелень, сіль. Тушкувати все разом 20 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою.
Гострі крильця - популярна закуска з фастфуду, приготована в домашніх умовах з перевірених продуктів.
Інгредієнти:
Курячі крильця промити, викласти в каструлю і залити холодною водою. Довести до кипіння і варити крильця 5 хвилин. Потім залишити їх остигати в бульйоні. Кукурудзяні пластівці без цукру або крихти сухого батона подрібнити в блендері - це буде панірування.
Яйця кімнатної температури збити вінчиком з теплим молоком. Додати в суміш сіль і спеції, перемішати до однорідності.
Крильця дістати з бульйону і відразу обваляти в борошні, поки вони вологі. Потім занурити крильця в яєчну суміш і відразу обваляти в сухарях. Запаніровані крильця викласти на миску і залишити на 10 хвилин. За цей час розігріти олію в глибокій сковороді або сотейнику. Смажити крильця по 1 хвилині з кожного боку в киплячій олії. Зручно тримати крильця виделкою або щипцями.
Інгредієнти:
Корінь хрону помити і натерти на дрібній тертці. Чищений і помитий буряк натерти на крупній тертці. Залити буряк окропом і залишити на 15 хвилин. Потім злити рідину і змішати буряк з хріном. Додати цукор, сіль і оцет. Закрити хрін в банку з кришкою і поставити соус в холодильник на ніч, щоб він добре просочився.