Приготування заморожених овочів стане вдалим рішенням для легкого вечері, також вони підійдуть як гарнір, як для риби, так і для м'яса.
Заморожені овочі виручать будь-яку господиню, якщо гості вже на порозі і часу на підготовку мало. До того ж, така вечеря або обід по-справжньому буде корисним. УНІАН розповість, як смачно приготувати заморожені овочі на гарнір.
Раніше УНІАН писав, чому не можна мити сире м'ясо, яйця і зелень.
Спочатку розберемося, чи треба розморозити овочі перед приготуванням. Якщо готувати рагу або суп, то їх, не розморожуючи, можна класти в каструлю або сковорідку. Також не розморожувати їх можна і для тушкування.
Однак якщо ви хочете розморозити овочі, то потрібно зробити це правильно. Перший спосіб - взяти заготовку заздалегідь і залишити розморожуватися на кухні. Другий спосіб - за кілька годин до готування овочі пложити в ємність і поставити в самий низ холодильника.
Є кілька легких способів, як можна приготувати заморожені овочі. Найоптимальніші - на пару, варіння, або тушкування. Готувати потрібно, дотримуючись цих кроків:
До заморожених овочів зазвичай додають оливкову олію, а якщо її під рукою немає, то будь-яку іншу. Зі спецій підійдуть сушені трави.
Рецептів із замороженими овочами є багато, ми зупинимося на найпростіших і швидких.
Для першого рецепта на дві порції потрібні:
Висипати продукти в суху сковорідку і поставити на вогонь. Протушкувати хвилин п'ять. Після цього налити туди чверть склянки окропу і тушкувати під кришкою, поки не випарується вода - це приблизно 8 хвилин. Налити масло, посипати приправами, посолити і тушкувати ще пару хвилин.
Для ще одного смачного рецепта, який підійде як гарнір як для риби, так і для м'яса, потрібні:
Овочі висипати на суху сковороду і включити вогонь. Коли в них вийде вода, дати їй закипіти, посипати приправками. Тушкувати мікс 15 хвилин на невеличкому вогні під кришкою. Потім зняти з вогню, додати сметани/майонезу, соєвого соусу і перемішати.