Густа, рідка, солодка, прісна або з грудочками – манна каша може бути такою, як ви захочете.
Манна каша – це поживний і висококалорійний гарнір, який прекрасно підходить для дитячого харчування. Якщо ви не любите манку – можливо, ви неправильно її готуєте. Вариться ця крупа дуже швидко, але довести її до потрібно консистенції не так просто.
В іншій статті УНІАН розповідав про те, як варити сочевицю – ще один поживний гарнір.
Каструлю обмити зсередини холодною водою і влити молоко. Поставити на вогонь, довести молоко до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. У невеликих кількостях всипати манку і постійно помішувати. Якщо вам подобається каша з грудочками – перемішувати не потрібно. Додати сіль і цукор.
Манна каша вариться 3-5 хвилин на маленькому вогні. Весь цей час її потрібно помішувати, щоб не пригоріла. Коли каша звариться, покласти в неї шматок масла і накрити кришкою. Залишити на 5 хвилин. Подавати манку з ягодами, фруктами, горіхами або варенням.
Каструлю з водою поставити на невеликий вогонь. Всипати сіль і цукор. Доводити до кипіння необов'язково. У гарячу воду всипати манку тонкою цівкою і весь час помішувати кашу. Варити 2 хвилини після закипання. У гарячу кашу додати масло. Якщо манка здається рідкою – потрібно залишити під кришкою на 7 хвилин і вона розбухне.
Щоб дитина із задоволенням їла кашу, важливо дотримуватися пропорції крупи, молока і води, а також не допустити появи грудочок.
Воду влити в каструлю і довести до кипіння. Маленькими порціями всипати манку і відразу розмішувати. Варити кашу 7 хвилин. Влити гаряче, але не закипіле молоко, посолити і додати цукор, довести до кипіння. Вимкнути вогонь. Додати в кашу шматочок масла і збити віночком.
Вам також може бути цікаво: